Farioli oogst lof bij broer Brian Brobbey: “Echt een goede trainer”

Foto: Farioli oogst lof bij broer Brian Brobbey: “Echt een goede trainer”

Francesco Farioli lijkt de nieuwe hoofdtrainer van Ajax te gaan worden. De Italiaan zou naar verluidt al op hoofdlijnen akkoord zijn met de Amsterdammers. De huidig trainer van OGC Nice kan in ieder geval rekenen op de steun van Derrick Luckassen, de broer van Brian Brobbey.

Farioli maakt indruk op Luckassen

Luckassen maakte Farioli mee bij het Turkse Fatih Karagumruk en raakte onder de indruk. “Het was niet dat ik toen kon voorspellen dat hij drie jaar later al de trainer van Ajax kon worden, maar ik zag het talent, omdat na trainingen nog vele uren bezig was met beter worden en zijn tactiek tot in detail perfectioneren”, vertelt de verdediger in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Volgens Luckassen kon Farioli, ondanks zijn leeftijd, ook ervaren spelers snel zijn kant optrekken. “Zij zagen dat hij er verstand van had. Dan neem je dingen sneller aan.” De oud-verdediger van PSV zat ook met de Italiaan om tafel, maar was in eerste instantie nog wat afhoudend. “De mensen uit het bestuur waren vol lof over ‘m. Geweldige trainer, zeiden ze. Francesco zat er ook. Hij begon met me over voetbal te praten. Ik dacht: interessant, maar wist ook dat het later nog alle kanten op kon.”

Farioli kiest voor voetbal

Op het trainingsveld raakte Luckassen echter wel overtuigd van de jonge oefenmeester. De Italiaan wilde graag voetballen van achteruit en hamerde daar volgens de verdediger continue op. “Hij liet ons met korte passes vanaf de keeper al opbouwen. En hij verplichtte het ons ook om risico’s te nemen. Hij wilde altijd voetballen.” Volgens Luckassen is Farioli dan ook een goede keuze voor Ajax. “Ik heb ook tegen mijn broertje gezegd dat ik hem écht een goede trainer vind. Hoe Brian reageerde? ‘We gaan het zien’.”

Is Farioli een geschikte keuze voor Ajax?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
199+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie