‘United vindt Ten Hag-opvolger in Premier League’

Foto: ‘United vindt Ten Hag-opvolger in Premier League’

Thomas Frank wordt wellicht de opvolger van Erik ten Hag bij Manchester United. De Nederlandse manager staat zwaar onder druk bij de gevallen grootmacht, dat waarschijnlijk op zoek gaat naar een vervanger. Naar verluidt staat de huidige trainer van Brentford er goed op.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Brentford-manager Thomas Frank wordt gelinkt aan Manchester United

Dat schrijft The Telegraph. Zij noemen de 50-jarige Deen als een topkandidaat voor de managerspositie van United. Frank staat er erg goed op bij het bestuur van The Mancunians en heeft een goede band met de mede-eigenaren Ineos. De Scandinaviër loodste Brentford naar de Premier League, en heeft er een stabiele ploeg van gemaakt op het hoogste niveau. Men verwacht dat hij ook goed werk kan neerzetten in Manchester, waar de club snakt naar stabiliteit.

Focus op eerste elftal

United zoekt een hoofdcoach die zich volledig op het team richt, terwijl de bestuurders zich bezighouden met zaken zoals het aankoopbeleid. Ten Hag had een stevige vinger in de pap bij de aankopen, waarvan de meesten zijn mislukt. Dit wordt de Nederlander stevig aangerekend. Brentford is een van de meest succesvolle data-gedreven clubs, door zijn visie wordt Frank ook genoemd bij andere Premier League-clubs.

Ten Hag staat al langere tijd onder druk, door de recente matige resultaat wordt zijn positie steeds wankeler. United heeft geen plannen om Ten Hag voor de bekerfinale op 25 mei te ontslaan en zal naar verwachting in de zomer evalueren of er toekomst voor de Tukker bij de club is. De algemene verwachting is dat de leiding doorgaat met een andere manager. Ten Hag wordt gelinkt aan een terugkeer naar Ajax, maar in Amsterdam is men niet bereid om te wachten op zijn ontslag en wil snel een nieuwe trainer aanstellen.

Frank een goede manager voor United?

  • Zeker wel
  • Dat betwijfel ik
402+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie