Maatregelen Slot komen te laat: Feyenoord morst

Foto: Maatregelen Slot komen te laat: Feyenoord morst

Feyenoord is er niet in geslaagd om de druk op concurrenten Ajax, PSV en AZ te houden. De Rotterdammers speelden vandaag in de eigen Kuip zeer teleurstellend met 1-1 gelijk tegen Fortuna Sittard.

De Limburgers ogen onder nieuwe coach Julio Velázquez schier onverslaanbaar, en daar kwam zelfs Feyenoord vandaag dus achter. Sterker nog: de gasten namen in Rotterdam-Zuid heel brutaal en zeer snel de leiding via Inigo Cordoba, die een rebound na een inzet van Burak Yilmaz binnen vuurde.

In de eerste helft beet Feyenoord zich compleet stuk op Fortuna, dat erg compact en geconcentreerd verdedigde. In de rust voerde trainer Arne Slot dan ook drie maatregelen door: Danilo Pereira, Marcos Lopez en Patrik Walemark vervingen Santiago Gimenez, Marcus Pedersen en Jacob Rasmussen.

Veel beter tweede bedrijf

Die ingrepen kwamen het spel overduidelijk ten goede: Feyenoord wist na rust van het balbezit ook daadwerkelijk gevaar te maken. De beloning kwam al enkele seconden na de hervatting: George Cox dacht drie man te gaan passeren op de eigen zestien, liep zich stuk op Javairo Dilrosun en zag hoe laatstgenoemde vriendelijk bedankte door binnen te schieten.

In de resterende 44 minuten drong Feyenoord zeer aan richting het doel van de uitstekende goalie Ivor Pandur. Een driepunter leverde het echter niet op, want ook in de vijf minuten blessuretijd wisten de gastheren niet nog een tweede treffer te forceren. Ajax kan vanavond uitlopen tot vier punten voorsprong, PSV morgen naar drie en AZ kan vanavond nog over Feyenoord heen klimmen.

Scoreverloop: 0-1 (09′) Inigo Cordoba, 1-1 (46′) Javairo Dilrosun

Feyenoord verdiende eigenlijk een zege

  • Eens
  • Oneens
65+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie