Real Valladolid

Valladolid

Prijzenkast

3x Segunda División

1x Tercera División

Het laatste nieuws over Real Valladolid

Real Valladolid is een Spaanse voetbalclub uit Valladolid. De club speelt haar thuiswedstrijden in het Estadio Nuevo José Zorrilla, dat ruim 27.600 plaatsen herbergt.

  • Real Valladolid werd opgericht in 1928 als fusieclub
  • Thuiswedstrijden worden afgewerkt in Estadio Nuevo José Zorrilla
  • De bijnaam van de club luidt ‘Pucela’
  • Real Valladolid werd kampioen in een aantal lagere divisies

Vechten voor LaLiga-status

Real Valladolid is op 20 juni 1928 ontstaan uit een fusie tussen Real Unión Deportiva en Club Deportivo Español. Tot enkele jaren na de Tweede Wereldoorlog speelde de club in de lagere divisies van Spanje, maar in 1948 werd voor het eerst promotie afgedwongen naar de Primera División. Real Valladolid verbleef exact tien seizoenen op het hoogste niveau en haalde in die periode de finale van de Copa del Rey, waarin Athletic Bilbao te sterk bleek.

In de jaren zestig speelde Real Valladolid tweemaal twee seizoenen in de Primera División. Na 1964 verbleef de club langdurig in de Segunda División met tussendoor zelfs nog een jaartje in de Tercera División, maar na de promotie van 1980 bloeide de club op. Tot en met het seizoen 2003-2004 zou Real Valladolid op het hoogste niveau spelen, met slechts één jaar in de Segunda División (1992-1993).

Real Valladolid viert een goal tegen Real Madrid

Na de degradatie in 2004 is een jojo-effect ontstaan bij Real Valladolid. De Pucelanos zijn sindsdien nog viermaal gepromoveerd: in 2007, 2012, 2018 en 2022. De laatste promotie werd gevolgd door een razendsnelle degradatie uit de Primera División.

Voor het beste resultaat uit de clubgeschiedenis moeten we overigens terug naar de jaren zestig van de vorige eeuw: een vierde plaats in 1963. Real Valladolid speelde wel driemaal in Europees verband, met in het seizoen 1989-1990 een kwartfinaleplaats in de Europacup II.


Nederlandse inbreng

Het verleden van Real Valladolid kent een geringe Nederlandse inbreng. Haris Medunjanin, die overigens meer Bosniër dan Nederlander is, speelde in de periode 2008-2010 voor de club.

Laatste update: 5 juni 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie