Benzema bezorgt Real Madrid late opsteker

Foto: Benzema bezorgt Real Madrid late opsteker

Real Madrid heeft de laatste wedstrijd van 2022 in winst omgezet. De Spaanse topclub worstelde zich naar een zwaarbevochten 0-2 overwinning op het veld van Real Valladolid.

In het Estadio Nuevo José Zorrilla stond de brilstand halverwege nog altijd op het scorebord. Karim Benzema kreeg namens Real Madrid de beste mogelijkheid om de score te openen, maar de Franse spits slaagde er in kansrijke positie in om de bal over te mikken. Aan de andere kant redde doelman Thibaut Courtois op schitterende wijze op een inzet van Álvaro Aguado.

De sterrenformatie van Real Madrid probeerde in de tweede helft om de druk op te voeren. De Koninklijke werd hier en daar wel gevaarlijk, maar slaagde er lange tijd niet in om doelman Jordi Masip te passeren. Een VAR-ingreep zorgde alsnog voor een Madrileense zege. Javi Sánchez zou hands hebben gemaakt in zijn eigen strafschopgebied en dus mocht Benzema aanleggen vanaf de stip: 0-1.

Voorafgaand aan de benutte strafschop kreeg Sánchez niet alleen een gele kaart vanwege hands, maar ook kreeg León Limones de rode kaart getoond. Met tien man kreeg Real Valladolid de welhaast onmogelijke opdracht om alsnog een punt over te houden aan deze wedstrijd. Dat plan mislukte, waardoor Real Madrid met 38 punten voorlopig weer de nummer één van Spanje is.

FC Barcelona staat tweede in de Primera División met 37 punten. De aartsrivaal van Real Madrid speelt op oudejaarsdag nog tegen stadgenoot Espanyol en krijgt dus dé kans om als koploper 2022 af te sluiten.

Scoreverloop: 0-1 (83′) Karim Benzema (strafschop), 0-2 (89′) Karim Benzema

Wint Real Madrid bij Villarreal?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat Real Madrid de titel pakken?

  • Ja
  • Nee
42+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie