Barça onderuit bij Celta, Valencia blijft in LaLiga

FC Barcelona heeft het Spaanse voetbalseizoen zondagavond afgesloten met een nederlaag. De nummer één van LaLiga werd in de laatste speelronde gevloerd door Celta de Vigo: 2-1.

Celta de Vigo veilig na stunt tegen kampioen

FC Barcelona wist het kampioenschap vorige maand al binnen te slepen. Voor de Catalanen stond alleen de eer nog op het spel, maar trainer Xavi Hernández koos er desondanks voor om Frenkie de Jong ‘gewoon’ op te stellen. Het basisteam bestond sowieso uit de veelal vertrouwde namen. Sergio Busquets, die deze zomer na een lang dienstverband vertrekt, ontbrak volgens afspraak wel in de wedstrijdselectie.

Celta de Vigo en FC Barcelona maakten er een boeiende eerste helft van. Beide teams creëerden een aantal serieuze kansen en noteerden allebei een afgekeurde treffer. De eerste 45 minuten dreigden doelpuntloos te eindigen, maar vlak voor de pauze viel de 1-0 dan toch. Celta-middenvelder Gabriel Veiga schoot de thuisploeg naar een 1-0 voorsprong.

In de tweede helft wist Celta de Vigo de score te verdubbelen. Opnieuw mocht Veiga de trekker overhalen. Dat betekende goed nieuws voor Celta, dat ook volgend seizoen in de Primera División te bewonderen valt. Ansu Fati scoorde in de eindfase nog wel tegen namens Barça.

Valencia blijft in LaLiga

Ook Valencia blijft in de hoogste divisie van Spanje actief. Door een razendsnelle treffer van Real Betis-speler Ayoze Pérez keek de werkgever van Justin Kluivert al snel tegen een achterstand aan, maar dankzij Diego López werd een 1-1 gelijkspel uit het vuur gesleept.

Voor Real Valladolid viel het doek dankzij een 0-0 gelijkspel tegen Getafe. Espanyol en Elche waren eerder al gedegradeerd.