Brenet voorkomt stuntzege Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles heeft zondag bijna voor een grote verrassing gezorgd. Het elftal van Kees van Wonderen leidde langdurig bij subtopper FC Twente, maar liet een zege ontglippen: 2-2.

Maandenlang bleef de Grolsch Veste gesloten voor supporters van FC Twente. Ook de mogelijkheid om een derde van de capaciteit te gebruiken werd niet benut, maar voor het thuisduel met Go Ahead mocht het stadion in Enschede weer helemaal gevuld worden. Zij konden de succesvolle formatie van Ron Jans dus eindelijk weer op de gewenste manier ondersteunen.

Twente en Go Ahead maakten er geen spectaculaire wedstrijd van. Er ontstonden wel mogelijkheden aan weerszijden, waarbij Michel Vlap (naast) en Ricky van Wolfswinkel (redding Andries Noppert) de grootste kansen creëerden namens de thuisploeg. Ook de bezoekers deelden speldenprikjes uit en op slag van rust zelfs een flinke tik. Uit een hoekschop kopte Isac Lindberg verrassend raak: 0-1.

De thuisploeg had ongetwijfeld enthousiast de tweede helft willen ingaan, maar Go Ahead deelde nóg een klap uit. Doelman Lars Unnerstall kon een eerste inzet van de bezoekers maar deels pareren en daardoor kon Iñigo Córdoba de voorsprong eenvoudig verdubbelen: 0-2.

Twente maakte het nog wel spannend. Daarbij kreeg de thuisploeg hulp van Joris Kramer, die een voorzet van Vlap ongelukkig achter Noppert werkte. De Go Ahead-doelman redde vervolgens op een inzet van Ramiz Zerrouki en Vlap kopte in kansrijke positie naast, maar vlak voor tijd viel de 2-2 alsnog. Nieuwkomer Joshua Brenet zag een voorzet pardoes tegen de touwen vliegen: 2-2.

Scoreverloop: 0-1 45′) Isac Lindberg, 0-2 (48′) Iñigo Córdoba, 1-2 (73′) Joris Kramer (eigen doelpunt), 2-2 (89′) Joshua Brenet