Joris Kramer

Leeftijd: 27

Het laatste nieuws over Joris Kramer

Joris Kramer is een Nederlandse centrale verdediger. In de zomer van 2023 maakte hij de overstap van NEC naar Go Ahead Eagles.

  • Kramer speelt momenteel voor Go Ahead Eagles
  • In 2024 won de verdediger de play-offs om Europees voetbal
  • Met SC Cambuur werd hij in 2021 kampioen van de Eerste Divisie
  • Kramer heeft ook een verleden bij AZ, FC Dordrecht en NEC

Clubcarrière Joris Kramer

Kramer werd op 2 augustus 1996 geboren in Heiloo. Zijn voetbalcarrière ging van start bij SV De Foresters, waar hij zich net als spelers als Thomas Ouwejan en Kenneth Taylor in de kijker speelde. De verdediger verdiende een kans in de jeugdopleiding van AZ.

Debuut voor Dordrecht en AZ

In het seizoen 2016-2017 besloot AZ om Kramer voor een jaar uit te lenen aan FC Dordrecht. De rechtspoot maakte op 5 augustus 2016 zijn debuut in het betaald voetbal tijdens de wedstrijd tegen TOP Oss (1-1). Zijn eerste doelpunt volgde op 21 oktober van datzelfde jaar tegen Almere City FC, dat wel met een ruime zege van het veld stapte (1-4). Uiteindelijk speelde hij 37 officiële duels voor de eerstedivisionist, waarvoor hij twee doelpunten maakte.

Kramer speelde in de seizoenen 2017-2018 tot en met 2019-2020 hoofdzakelijk voor Jong AZ. In totaal speelde hij 56 officiële wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie voor dit team. Tijdens deze periode, op 18 augustus 2019 om precies te zijn, debuteerde de verdediger in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen (0-0) als invaller voor Jordy Clasie. Het zou later zijn enige wedstrijd in de Alkmaarse hoofdmacht blijken te zijn.

Verhuurd aan Cambuur en Go Ahead

Tijdens het seizoen 2020-2021 kwam Kramer uit voor SC Cambuur. Op 11 oktober 2020 maakte de verdediger zijn debuut voor de club uit Leeuwarden, dat een 5-0 zege behaalde op FC Dordrecht. Hij fungeerde in de hoofdstad van Friesland hoofdzakelijk als back-up, maar noteerde alsnog een verdienstelijk aantal van 24 wedstrijden in het Cambuur-tenue. Onder leiding van trainer Henk de Jong veroverde Kramer zijn eerste prijs als profvoetballer: het kampioenschap van de Keuken Kampioen Divisie.

Kramer verliet SC Cambuur al na één seizoen voor een andere promovendus. AZ besloot de verdediger ditmaal onder te brengen bij Go Ahead Eagles, dat hem op 28 augustus 2021 liet debuteren tegen Sparta Rotterdam (2-0 zege). Zijn eerste doelpunt voor de Deventenaren maakte hij op 31 oktober van datzelfde jaar in de doelpuntrijke thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard (4-3 zege). Mede dankzij Kramer eindigde Kowet als tiende in de Eredivisie en bereikte men de halve finale van de KNVB Beker.

Eén seizoen bij NEC

In de zomer van 2022 nam Kramer definitief afscheid van AZ. De verdediger ondertekende een driejarig contract bij eredivisionist NEC, dat hem onder trainer Rogier Meijer liet debuteren tegen FC Twente (0-1 nederlaag). Door een blessure moest hij tijdens de tweede seizoenshelft meer dan een maand toekijken, waardoor Philippe Sandler zijn kans greep en diens basisplaats afpakte. Pas in de eindfase van het seizoen wist Kramer zijn plekje in de basisformatie te herwinnen ten koste van Iván Márquez.

Joris Kramer (Go Ahead Eagles)
Joris Kramer bedankt de fans van Go Ahead Eagles (Pro Shots)

Europees voetbal met Go Ahead

Kramer besloot zijn contract in Nijmegen niet te voltooien. Na slechts één van de drie beoogde seizoenen maakte hij al rechtsomkeert naar Go Ahead Eagles, dat hem in 2023 een driejarig contract liet ondertekenen. In De Adelaarshorst groeide de verdediger wederom uit tot een sterkhouder. Kramer had een belangrijke invloed op het bereiken én de winnen van de play-offs om Europees voetbal. In de verlenging van de finaleronde kopte hij Go Ahead ten koste van FC Utrecht naar de tweede voorronde van de Conference League.

Laatste update: 28 mei 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie