Victor Edvardsen

Leeftijd: 28

Het laatste nieuws over Victor Edvardsen

Victor Edvardsen is een Zweedse aanvaller. In de zomer van 2023 maakte hij de overstap van Djurgardens IF naar Go Ahead Eagles.

  • Edvardsen speelt momenteel voor Go Ahead Eagles
  • In 2024 won de spits de play-offs om Europees voetbal
  • Hij speelde eerder voor clubs als IFK Göteborg (jeugd) en Djurgardens IF
  • Edvardsen debuteerde in 2023 voor de nationale ploeg van Zweden

Clubcarrière Victor Edvardsen

Victor Kaj Edvardsen werd op 14 januari 1996 geboren in het Zweedse Gothenburg. Op slechts vierjarige leeftijd mocht de aanvaller zich al aansluiten bij de jeugdopleiding van IFK Göteborg. Hij wist het volledige traject te doorlopen, hoewel hij tussendoor nog enige tijd het tenue van Hisingsbacka FC droeg. Debuteren in de hoofdmacht bleek echter een brug te ver.

Start met ups en downs

In 2015 besloot IFK Göteborg om Edvardsen te verhuren aan Utsiktens BK. De aanvaller debuteerde in de kansloos verloren uitwedstrijd tegen Assyriska FF (7-1). Zijn eerste doelpunt voor diens tijdelijke werkgever maakte hij op 21 september in de thuiswedstrijd tegen GAIS en dat bleek meteen voldoende voor de winst (1-0). In de volgende seizoenen kwam hij achtereenvolgens uit voor Elverum, Stenungsunds IF en IK Oddevold.

Edvardsen beleefde zijn doorbraak in het shirt van Karlstad BK door veertien keer te scoren in de Ettan Norra (derde niveau). De spits liep daarmee nagenoeg één op twee. Na dit seizoen maakte hij de overstap naar Degerfors IF, waar hij een soortgelijk moyenne realiseerde in meer dan zestig wedstrijden. Een deel van die doelpunten maakte hij in het seizoen 2021 in de Allsvenskan (hoogste niveau).

Transfer naar Djurgardens IF

In 2022 maakte Edvardsen de overstap naar Djurgardens IF. De aanvaller wist zijn debuutwedstrijd tegen zijn oude club Degerfors IF (3-1 zege) meteen te bekronen met twee doelpunten. Nadien bleef de rechtspoot van grote waarde middels doelpunten en assists. Zijn team bereikte zowel in 2022 als 2023 de halve finale van het Zweedse bekertoernooi, maar Malmö FF (0-1) en BK Häcken (0-3) dwarsboomden een finaleplaats.

Met Djurgardens IF wist Edvardsen daarnaast de achtste finales van de Conference League te bereiken in het seizoen 2022-2023. In de groepsfase pikte hij een doelpunt mee tegen het Noorse Molde FK. Zijn beloning volgde in de zomer van 2023 in de vorm van een transfer naar Go Ahead Eagles. Naar verluidt betaalden de Deventenaren zo’n 8,5 ton voor diens handtekening en werd daarmee een van de duurste spelers uit de geschiedenis van Kowet.

Victor Edvardsen
Edvardsen viert een doelpunt van Go Ahead Eagles (Pro Shots)

Europa in met Go Ahead

Edvardsen speelde op 13 augustus 2023 zijn eerste officiële wedstrijd voor Go Ahead Eagles, dat met 5-1 verloor van AZ. Zijn eerste doelpunt voor de Deventenaren maakte de aanvaller op 7 oktober in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo (4-0 zege). In zijn debuutseizoen noteerde hij 37 officiële wedstrijden, zeven doelpunten en twee assists. Mede dankzij de Zweed wist de club de play-offs om Europees voetbal in eigen voordeel te beslissen.


Interlandcarrière Victor Edvardsen

Edvardsen maakte op 12 januari 2023 zijn debuut voor de nationale ploeg van Zweden. In de oefeninterland tegen IJsland (2-1 zege) werd de spits na 64 minuten afgelost door Bilal Hussein.

Laatste update: 30 mei 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie