Go Ahead Eagles en Almere City winnen van amateurs, Vitesse verslaat sc Heerenveen

Go Ahead Eagles en Almere City zijn erin geslaagd om de volgende ronde van de TOTO KNVB Beker te bereiken. De clubs wonnen respectievelijk van De Treffers en VV Katwijk. Vitesse versloeg in de slotfase sc Heerenveen.

Go Ahead Eagles wint simpel van De Treffers

In de Eredivisie doet Go Ahead Eagles het uitstekend met een zesde plek op de ranglijst en die vorm wist het tegen De Treffers mee te nemen. Binnen een mum van tijd kwam het namelijk op een voorsprong te staan. Niels Kornelis maakte na een kwartier een eigen doelpunt, waardoor Go Ahead Eagles ijzersterk van start ging.

Een aantal minuten later vergrootte Sylla Sow de voorsprong, waarna de thuisploeg alleen maar makkelijker ging voetballen. Oliver Edvardsen maakte de 3-0 én 4-0. Vlak na de theepauze bracht Tim Waterink zijn ploeg enigszins terug in de wedstrijd, maar na de treffer van Victor Edvardsen was de laatste hoop vervlogen: 5-1. Thibo Baeten bracht de eindstand op 7-1.

Almere City ondanks rode kaart langs VV Katwijk

Voor Almere City verliep het duel een stuk minder eenvoudig. Tegen VV Katwijk kwam het namelijk na een kwartier op een achterstand te staan. Ruben Doesburg werkte de bal binnen en zorgde ervoor dat de thuisploeg mocht hopen op de volgende ronde. Dat gevoel werd versterkt toen Álvaro Pena Herrero met een rode kaart van het veld werd gestuurd en Almere City verder moest met 10 man.

Een korte tijd later kwamen de bezoekers echter alweer op een gelijke stand te staan. Yoann Cathline zette Almere City binnen een half uur op gelijke hoogte, waarna Komelius Normann Hansen zijn ploeg zelfs nog voor rust op een voorsprong bracht. In de tweede helft deed VV Katwijk er alles aan om terug te komen in de wedstrijd, maar dat lukte niet meer.

Vitesse vlak voor tijd lang sc Heerenveen

In de wedstrijd tussen Vitesse en sc Heerenveen ontbrak het lang aan doelpunten. Beide ploegen kregen een aantal grote kansen op de openingstreffer, maar mede door de paal lukte het niet om op voorsprong te komen. Daardoor leken zij met de brilstand op het scorebord de verlenging in te gaan, maar niets was minder waar: Armine Boutrah zorgde kort voor tijd voor de 1-0 eindstand.