Sturing: “Als Vitesse daarmee blijft bestaan…”

Foto: Sturing: “Als Vitesse daarmee blijft bestaan…”

Vitesse valt mogelijk opnieuw in buitenlandse handen. Gezien de recente voorgeschiedenis geen ideaal scenario, maar hoofdtrainer Edward Sturing acht dit mogelijk noodzakelijk.

Vitesse-trainer acht voortbestaan cruciaal

Op dit moment staat alles in het teken van een proflicentie voor volgend seizoen. Voor 17 mei moet de club aan de voorwaarden van de licentiecommissie voldoen om groen licht te krijgen. Er is nog een beroepsprocedure mogelijk, maar duidelijk is dat de toekomst van de Arnhemse club aan een zijden draadje hangt. In ieder geval gaat de begroting van de gedegradeerde club deze zomer fors omlaag.

Sturing weet nog niet of hij nog toekomst heeft bij Vitesse. “Ik heb een contract voor bepaalde tijd, zo is dat altijd geweest. Deze maand gaan ze met iedereen praten en dan horen we het wel”, zo citeert Omroep Gelderland. “Voor nu richt ik me op mijn elftal en de laatste wedstrijden. En als er geen toekomst meer voor me zou zijn? Dan ga ik wat anders doen. Als ik maar met voetbal bezig kan zijn.”

Identiteit op het spel?

De hoofdtrainer weet dat de identiteit van Vitesse niet altijd hartverwarmend is geweest. “Een club als De Graafschap is echt van de mensen. Met een eigen identiteit. Ik ben er wel eens jaloers op. Of wij een verkeerde afslag hebben genomen? We stonden ook in 2010 met de rug tegen de muur. Het was kiezen; of overgenomen worden, of Vitesse was naar de knoppen.”

Mogelijk komt de club deze zomer wéér in buitenlandse handen. “Ik ben daarin heel simpel. Als Vitesse daarmee blijft bestaan, moeten we dat doen. Maar het liefst wil je een tussenweg. Ik hoop dat het haalbaar is.”

Heeft hij gelijk?

  • Ja
  • Nee
499+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie