‘Oud-Ajacied betrokken bij heftig auto-ongeluk’

Foto: ‘Oud-Ajacied betrokken bij heftig auto-ongeluk’

Voormalig Ajax-aanvaller Tijjani Babangida zou zwaargewond zijn geraakt bij een auto-ongeluk in Nigeria. Dat melden meerde media vanuit dat land, die tevens schrijven dat zijn broer en oud-speler van FC Volendam Ibrahim het ongeluk niet heeft overleefd.

Voormalig Ajax-aanvaller Babangida betrokken bij zwaar auto-ongeluk

Het ongeluk zou hebben plaatsgevonden op de snelweg van Kaduna naar Zaria. Onduidelijk is vooralsnog wat het ongeluk heeft veroorzaakt. De Nigeriaanse media melden dat Tijjani Babangida in kritieke toestand verkeert, maar zijn situatie momenteel wel stabiel is. Zijn vrouw zat bij de oud-aanvaller in de auto en ligt eveneens in het ziekenhuis met de nodige verwondingen.

Babangida is geen onbekende in Nederland, waar hij meerdere clubs diende als speler. In 1991 begon de rappe buitenspeler zijn carrière in Nederland bij Roda JC. Tevens speelde Babangida op huurbasis voor VVV-Venlo. In 1996 maakte de aanvaller de overstap naar Ajax, waar hij tot 2003 onder contract stond. Tussendoor werd de aanvaller ook nog verhuurd aan Vitesse.

Het hoogtepunt beleefde Babangida met de nationale ploeg van Nigeria, waarmee hij in 1996 goud won op de Olympische spelen. Tussen 1997 en 2002 speelde zijn broer Ibrahim Babangida voor FC Volendam. Ibrahim is 47 jaar geworden.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie