EK 2024 over:

 • - -
  Dagen
 • - -
  Uur
 • - -
  Min.
 • - -
  Sec.

Wed mee op het EK 2024 bij

Go Ahead-spits geniet van succes na lange weg: “Moeilijke momenten gekend”

Foto: Go Ahead-spits geniet van succes na lange weg: “Moeilijke momenten gekend”

Het debuutseizoen van Victor Edvardsen bij Go Ahead Eagles is niet onopgemerkt voorbij gegaan. De recordaankoop speelde niet zoveel als hij zou willen, maar stond er tijdens de succesvolle play-offs ineens weer. Het behalen van Europees voetbal is voor de aanvaller een nieuw hoogtepunt in een bijzondere carrière. “Ik heb een lange weg afgelegd om hier te komen” , vertelt de Zweed aan SoccerNews.nl.

Interview met Victor Edvardsen, aanvaller van Go Ahead Eagles 

Na een paar hectische dagen geniet Victor Edvardsen momenteel van zijn vakantie in Zweden. De aanvaller van Go Ahead kreeg tijdens de succesvolle play-offs weer een basisplaats, perste de laatste krachten uit zijn lichaam en kon daarna het feestje meevieren. “Het is geweldig om het seizoen op deze manier af te sluiten met de fans. Ze hebben ons het hele jaar gesteund en geholpen om wedstrijden te winnen. Zij verdienden dit succes net zo goed als wij.”

Zondag stond Edvardsen nog met een bloedende teen en een biertje in zijn hand bij te komen van de chaotische finale tegen FC Utrecht. “Ik werd vlak voor het einde van de verlenging gewisseld en was helemaal kapot. Mijn teen bloedde en het voelde alsof die gebroken was. Ik wilde schieten, maar raakte een verdediger die zich ervoor gooide. Misschien voel ik geen pijn meer als ik genoeg bier drink, maar dan heb ik morgen weer hoofdpijn. Dan rijd ik in de auto naar Zweden, dus ik moet een beetje rustig aan doen”, vertelde Edvardsen in de feestvreugde na het winnen van de finale.

Eindelijk vakantie

Het was een lang en slopend seizoen voor Edvardsen, die in de zomer overkwam van Djurgårdens. In Zweden had hij er toen al een seizoenshelft opzitten. “Ik ben wel aan vakantie toe. De komende weken zit ik met mijn gezin in Zweden. Eindelijk wat tijd uit te rusten en vrienden en familie te zien.” Maar een hele lange vakantie zal het niet worden. Go Ahead begint op 25 juli alweer aan de tweede voorronde van de Conference League. “Ik weet hoe het werkt, want ik heb het met Djurgårdens ook meegemaakt. Toen hebben we drie voorrondes gespeeld en haalden we het hoofdtoernooi. Met die ervaring kan ik het team mogelijk helpen.”

Edvardsen zegt het alsof zijn toekomst honderd procent in Deventer ligt, maar zo zeker kunnen we daar niet van zijn. Gezien zijn reserverol in de tweede seizoenshelft en de interesse van andere clubs, sluit hij een vertrek niet uit. “Dat zal de komende periode duidelijk moeten worden. Ik ben op een leeftijd dat ik veel wil spelen. Het zou mooi zijn als ik dat bij Go Ahead kan doen. Daar zal ik het met de club over hebben.”

Bijzondere carrière 

Edvardsen beleefde zijn eerste jaar in de Eredivisie met ups en downs. Hij werd met hoge verwachtingen gehaald, maar verloor zijn plek gedurende het seizoen aan Thibo Baeten. “Dit was mijn eerste jaar in een ander land en alles was nieuw. Ik heb me moeten aanpassen en heb moeilijke momenten gekend wanneer ik niet speelde. Maar ik ben een betere speler geworden dan ik was toen ik hier kwam. Dat is belangrijk om te beseffen.”

Het wisselvallige seizoen is het nieuwste hoofdstuk in de bijzondere carrière die Edvardsen achter de rug heeft. Nadat hij de jeugdopleiding doorliep bij IFK Göteborg belandde hij op de lagere niveaus in Zweden, werkte hij als automonteur en stopte hij bijna met voetballen. “Ik heb inderdaad een lange weg afgelegd om hier te komen. Stap voor stap ben ik omhoog gegaan. Niet zo lang geleden speelde ik nog op het tweede niveau in Zweden. Dat is qua niveau vergelijkbaar met het vierde niveau in Nederland. Nu hebben we Europees voetbal gehaald. Een bijzonder resultaat voor de club en voor mijzelf. Dit bewijst dat als je hard werkt en geloof hebt in jezelf, je heel ver kunt komen.”

Moet Go Ahead Edvardsen behouden?

 • Ja, zeker!
 • Nee, beter verkopen.
462+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie