Go Ahead passeert Sparta met zege op Kasteel

Go Ahead Eagles heeft zondag een belangrijke overwinning geboekt in de Eredivisie. De nummer acht van de ranglijst won met 0-2 op het veld van nummer zes Sparta Rotterdam.

Deventenaren doen goede zaken

De Deventenaren begonnen uitstekend op Het Kasteel. Al in de zevende minuut kopte Willum Willumsson een voorzet van Bobby Adekanye tegen de touwen: 0-1. Sparta probeerde zich te herstellen van deze tegenvaller, maar werd nauwelijks gevaarlijk in de eerste helft. Doelman Jeffrey de Lange bracht zijn team nog wel in de problemen door de bal tegen Arno Verschueren aan te schieten, maar had de mazzel dat de bal aan de goede kant van de paal eindigde.

Vijf minuten na rust verdiende Mats Deijl een strafschop na een duel met Djevencio van der Kust. Victor Edvardsen besloot achter de bal plaats te nemen en liet doelman Nick Olij kansloos: 0-2. Sparta voerde na dit moment de druk op, maar Joshua Kitolano kopte een hoekschop voorlangs. Ook Verschueren en Tobias Lauritsen wisten de spanning niet terug te brengen.

Go Ahead Eagles kwam in de eindfase niet echt meer in de problemen. De Deventenaren passeren de Rotterdammers daardoor op de ranglijst.

Scoreverloop: 0-1 (7′) W. Willumsson, 0-2 (51′) V. Edwardsen (strafschop)