Mathis Suray

Leeftijd: 22

Het laatste nieuws over Mathis Suray

Mathis Suray is een Belgische aanvallende middenvelder. In de zomer van 2024 maakte hij de overstap van FC Dordrecht naar Go Ahead Eagles.

  • Suray speelt momenteel voor Go Ahead Eagles
  • De middenvelder kwam eerder uit voor FC Dordrecht
  • Hij speelde in de jeugd van Anderlecht
  • Ook zijn vader Olivier Suray was profvoetballer

Clubcarrière Mathis Suray

Suray zag op 26 juli 2001 het levenslicht in het Belgische Charleroi. Hij is de zoon van Olivier Suray, die onder meer voor Anderlecht en Standard Luik voetbalde. De rechtsbenige middenvelder speelde in de jeugd achtereenvolgens voor FC Gerpinnes, Sporting Charleroi en Anderlecht. Namens Paars-Wit speelde hij in het beloftenteam.

Doorbraak in Dordrecht

In de zomer van 2020 maakte Suray de overstap naar FC Dordrecht. De transfervrije middenvelder maakte op 5 oktober van dat jaar zijn debuut in de uitwedstrijd tegen TOP Oss (2-0 nederlaag). In zijn debuutseizoen speelde hij zeventien officiële wedstrijden voor de eerstedivisionist, met twee doelpunten als rendement. Zijn eerste doelpunten voor de Dordtenaren maakte hij op 29 oktober 2021 in de thuiswedstrijd tegen FC Volendam (4-2 nederlaag).

Mathis Suray
Met de aanvoerdersband van FC Dordrecht (Pro Shots)

Suray groeide in de volgende seizoenen uit tot een onomstreden schakel bij FC Dordrecht. In het seizoen 2023-2024 werd de Belg permanent benoemd tot aanvoerder. Met veertien doelpunten in 42 officiële wedstrijden had hij een belangrijk aandeel in het sterke seizoen, maar dit succes werd niet verzilverd in de play-offs om promotie/degradatie. Al in de eerste ronde bleek FC Emmen over twee wedstrijden te sterk.

Go Ahead Eagles

Op 16 mei 2024, tijdens de play-offwedstrijden van FC Dordrecht, bleek Suray een nieuwe club te hebben gevonden: Go Ahead Eagles. De middenvelder ondertekende een driejarig contract met optiejaar in De Adelaarshorst.

Laatste update: 30 mei 2024

Meer nieuws over Mathis Suray

21:58
47+
Wereldgoal helpt ADO naast Dordrecht
22:01
88+
Willem II knokt zich naar punt, blamage Cambuur
22:11
91+
Groningen in extremis onderuit, pak slaag Cambuur
22:02
93+
Van Veen breekt de ban bij FC Groningen
19:58
79+
Mühren scoort 4x, De Graafschap en Emmen winnen toppers
16:50
27+
Rode lantaarn Dordrecht haalt Belgische talent bij Anderlecht op
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie