Roda JC geeft kostbare zege uit handen

Foto: Roda JC geeft kostbare zege uit handen

Roda JC Kerkrade heeft vrijdagavond twee kostbare punten uit handen gegeven. De nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie bleef tegen De Graafschap steken op een 1-1 gelijkspel.

De Graafschap laat FC Groningen juichen

In het eigen Parkstad Limburg Stadion schoot Roda JC uitstekend uit de startblokken. Al in de beginfase noteerde de formatie van trainer Bas Sibum een aantal schietkansen. In de vierde minuut resulteerde dit in de openingstreffer van Enrique Peña Zauner, die Thijs Janssen in een directe confrontatie verschalkte.

Roda JC noteerde verschillende mogelijkheden om de voorsprong te verdubbelen, maar vergat De Graafschap de genadeklap uit te delen. Aan de andere kant lieten ook De Superboeren goede mogelijkheden onbenut. Vooral Basar Önal mocht zich dat aanrekenen in de eerste helft.

In de eindfase wist De Graafschap alsnog langszij te komen. Verdediger Maas Willemsen zorgde vanuit een hoekschop voor de gelijkmaker, waardoor Roda JC dure punten misloopt. FC Groningen mag daardoor blijven dromen van directe promotie naar de Eredivisie.

Dordrecht blijft maar winnen

FC Dordrecht blijft uitstekend presteren op het tweede niveau. De manschappen van Michel Santoni boekten deze avond andermaal een driepunter ten koste van TOP Oss en mogen daardoor blijven dromen van plek drie.

Leo Seydoux en Mathis Suray zorgden in het eerste uur voor een 2-0 voorsprong namens FC Dordrecht. Invaller Delano Ladan wist de spanning nog wel terug te brengen, maar verder dan 2-1 kwamen de Ossenaren niet. Dordrecht maakte vlak voor tijd zelfs nog de 3-1 via invaller Korede Osundina.

Emmen profiteert van rode kaart

FC Emmen heeft een 2-3 zege behaald op het veld van Telstar. De Drentse formatie leek op weg naar een nieuwe deceptie, maar zonder de ontslagen trainer Fred Grim profiteerde men van een rode kaart én een blunder van Ronald Koeman jr., de doelman van de thuisclub.

Mohammed Tahiri en Thomas Oude Kotte zorgden binnen 34 minuten voor een comfortabele marge voor Telstar. De rode kaart van Jay Kruiver (neerhalen doorgebroken tegenstander) speelde Emmen echter in de kaart. Na rust zorgden Vicente Besuijen, Ben Scholte en Maikel Kieftenbeld voor een volledige ommekeer.

Overige uitslagen:

FC Den Bosch – NAC Breda 2-2
Helmond Sport – Jong Ajax 3-1

Gaat Roda JC promoveren?

  • Ja
  • Nee
44+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie