Wereldgoal Henk Veerman nekt Cambuur

ADO Den Haag heeft vrijdagavond afgerekend met een tegenvallende reeks. De manschappen van Darije Kalezic boekten een 0-2 overwinning op het veld van SC Cambuur.

ADO Den Haag wint in Leeuwarden

Henk Veerman speelde in Leeuwarden een absolute hoofdrol. De boomlange spits van ADO had zijn team voor rust al op voorsprong kunnen zetten na een stijlvolle aanname, maar stuitte op doelman Yanick van Osch. Kort daarna liet de Volendammer nogmaals een opgelegde kans onbenut.

Vijf minuten na rust viel de 0-1 dan toch. Een voorzet vanaf de linkerflank kwam terecht bij Veerman, die zijn eerdere missers ruimschoots compenseerde. Met een prachtige omhaal maakte de voormalig spits van sc Heerenveen het winnende doelpunt tegen SC Cambuur. Dhoraso Moreo Klas maakte in blessuretijd zelfs nog de 0-2 met een fraaie uithaal.

FC Dordrecht klopt De Graafschap

In de strijd om promotie heeft ook FC Dordrecht goede zaken gedaan. De manschappen van trainer Michele Santoni boekten in eigen huis een 2-1 overwinning op concurrent De Graafschap.

Op fraaie wijze schoot Ilias Sebaoui de Dordtenaren naar een 1-0 voorsprong. Routinier Ralf Seuntjens bracht De Graafschap nog wel langszij, maar uiteindelijk trok de thuisploeg dan toch aan het langste eind. Mathis Suray bepaalde de eindstand op 2-1.

MVV mag weer lachen

Het zijn donkere tijden voor iedereen die MVV Maastricht in het hart heeft gesloten. Het voortbestaan van de Limburgse club is ernstig in gevaar door financiële problemen, maar tegen Helmond Sport tankte men vertrouwen: 3-0.

Tunahan Tasci maakte in de eerste helft het openingsdoelpunt voor MVV. Na rust wist de geplaagde thuisclub uit te lopen naar een riante overwinning. Dailon Rocha Livramento verdubbelde de marge, waar invaller Mart Remans de beslissing opeiste middels een zelf verdiende strafschop.