Wereldgoal helpt ADO naast Dordrecht

ADO Den Haag en FC Dordrecht hebben elkaar maandagavond in evenwicht gehouden. De topper in de Keuken Kampioen Divisie eindigde dankzij een wereldgoal van Daryl van Mieghem in 2-2.

KKD-topper in Den Haag krijgt geen winnaar

Willem II, Roda JC Kerkrade, ADO Den Haag, FC Dordrecht, De Graafschap en FC Groningen lijken in het restant van het seizoen te gaan strijden om de twee directe promotieplaatsen. De wedstrijd tussen ADO (derde) en Dordrecht (vierde) beloofde dan ook extra interessant te worden. De avond begon met een verschil van twee punten in Haags voordeel.

FC Dordrecht begon uitstekend aan deze clash. Al na 32 minuten leidde de bezoekende club met 0-2 dankzij doelpunten van Ilias Sebaoui en Mathis Suray. Nog voor rust maakte Alex Schalk de aansluitingstreffer namens ADO, dat na rust langszij wist te komen dankzij Van Mieghem. Na balverlies aan Dordrecht-zijde besloot laatstgenoemde de bal vanuit de middencirkel op doel te schieten en met succes: 2-2.

Groningen wint, De Graafschap onderuit

FC Groningen heeft opnieuw drie punten bijgeschreven en mag zich nu de nummer vier noemen. Jong PSV wist dankzij Dantaye Gilbert en Jesper Uneken tweemaal een achterstand weg te poetsen, maar in blessuretijd zorgde Marvin Peerman toch nog voor een zege voor de Trots van het Noorden. Johan Hove en een eigen doelpunt van Mylian Jiménez hadden eerder al voor een Groningse voorsprong gezorgd.

De Graafschap verloor maandagavond zelfs in de Keuken Kampioen Divisie. De manschappen van trainer Jan Vreman gingen in eigen stadion met 0-2 ten onder tegen Jong Ajax. Jayden Banel en Nassef Chourak maakten het verschil in Doetinchem.