Willem II knokt zich naar punt, blamage Cambuur

Willem II heeft maandagavond op de valreep een punt behaald in de Keuken Kampioen Divisie. De lijstaanvoerder wist bij Jong PSV een 1-1 gelijkspel uit het vuur te slepen.

Tilburgers met de schrik vrij in Eindhoven

De toeschouwers zagen op De Herdgang geen doelpunten in de eerste helft. Dat was vooral te wijten aan Jong PSV, dat een aantal serieuze kansen niet wist te verzilveren. Namens de Tilburgers kreeg Michael de Leeuw daarentegen wel twee grote kansen achter elkaar.

Willem II beet na rust iets meer van zich af, maar Jong PSV bleef de meest dominante ploeg. Dat leidde in de 67ste minuut tot de verdiende openingstreffer. Isaac Babadi, over wie de laatste tijd zoveel te doen is, werkte de 1-0 tegen de touwen. Die stand verdween pas in de 87ste minuut van het scorebord door toedoen van Runar Thor Sigurgeirsson.

Hekkensluiter TOP stunt bij Cambuur

SC Cambuur heeft een lelijke uitglijder gemaakt. De club uit Leeuwarden verloor ondanks een voorsprong van hekkensluiter TOP Oss: 1-2.

Eerder dit seizoen won Cambuur nog met 1-7 van de Ossenaren, maar voor eigen publiek had de ploeg van Henk de Jong moeite met scoren. Pas in de 75ste minuut maakte Remco Balk de openingstreffer. Dat bleek echter niet voldoende voor een positief resultaat. Arthur Allemeersch en Roshon van Eijma maakten het verschil namens TOP: 1-2.

Jong Ajax niet langs Dordrecht

Ook in Amsterdam werd maandag gevoetbald. Jong Ajax wist op De Toekomst niet te winnen van FC Dordrecht: 2-2. Julian Branden en Jaydon Banel wisten een door Mathis Suray veroorzaakte achterstand om te buigen, maar invaller Ilias Bronkhorst bezorgde de bezoekers nog wel een punt. Antef Tsoungui kreeg namens Dordrecht tweemaal geel.

Komt de promotie van Willem II nog in gevaar?