VVV-Venlo ziet zicht op play-offs verdwijnen

VVV-Venlo heeft maandagavond een povere indruk gemaakt in de Keuken Kampioen Divisie. De middenmoter wist het numerieke voordeel niet uit te buiten tegen Jong AZ: 2-1.

Jong AZ wint met tien man van VVV

Het begin in Wijdewormer was dramatisch te noemen voor Jong AZ. Al na vier minuten incasseerde Lewis Schouten een rode kaart voor een snoeiharde overtreding op Levi Smans, die vol in zijn gezicht werd geraakt. De smaakmaker van VVV kon pas na een minutenlange blessurebehandeling het spel hervatten.

Smans nam sportieve wraak door VVV na een goede individuele actie op voorsprong te zetten. De door sc Heerenveen begeerde middenvelder dacht daarmee de basis te leggen voor de zege, maar niets bleek minder waar. Denso Kasius en Jayden Addai (strafschop) kantelden de wedstrijd zelfs in het voordeel van Jong AZ.

VVV-Venlo blijft door dit resultaat steken op plek dertien. Deelname aan de play-offs om promotie/degradatie dreigt een lastig verhaal te worden. Jong AZ staat zevende in de KKD, maar maakt zoals bekend geen kans op promotie.

Jong PSV profiteert wél van rode kaart

Jong PSV heeft gelijktijdig drie punten mogen bijschrijven in de Eerste Divisie. Op De Herdgang boekten de Eindhovense talenten een 2-0 overwinning op Jong FC Utrecht.

Utrecht-aanvaller Lynden Edhart dupeerde zijn team door na een klein half uur spelen een rode kaart te pakken. Dit speelde Jong PSV in de kaart. Jesper Uneken en Mohamed Nassoh bezorgde de thuisploeg de zege.