EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

PSV kiest bewust voor grote leegloop

Foto: PSV kiest bewust voor grote leegloop

De top van landskampioen PSV werkt achter de schermen aan de nabije sportieve toekomst van de hele club. Besloten is om een hele riedel aan talentvolle spelers, die geen kans maken op een plekje in het eerste elftal van de Eindhovense club, te laten vertrekken. Waar ándere, kleinere clubs dan weer gretig van profiteren.

Inside: PSV laat bewust groot aantal talenten vertrekken

De uittocht van deze talenten levert PSV geen geld op, al verdwijnen de vertrokken spelers natuurlijk wel van de loonlijst. De clubleiding heeft voor deze stap gekozen omdat men wil gaan inzetten op nóg grotere talenten die vanuit Jong PSV makkelijker ingepast kunnen worden in de hoofdmacht van de Eindhovenaren. Om nieuwe groeibriljanten elders te kunnen losweken, is overigens oud-spits Jan Vennegoof of Hesselink ingeschakeld om zich daar sterk voor te maken.

Eindhovense exodus

Ondertussen is er al een hele groep aan talenten verkast naar elders: Yaël Gil y Muiños (FC Eindhoven), Bram Rovers (SC Heerenveen), Mylian Jiménez (Aalborg), Mohamed Nassoh (Sparta), Renzo Tytens (Club Brugge), Onesime Zimuangana (Helmond Sport) en Koen Jansen (Roda JC). Daarmee is het qua exodus zeker nog niet klaar: keeper Kjell Peersman mag namelijk nog vertrekken en datzelfde geldt ook voor Reda El Meliani en Julian Kwaaitaal.

De mogelijkheid bestaat dat Limburgse buitenspeler Iggy Houben eveneens voor een nieuwe sportieve werkgever gaat kiezen. Wie mogen er van de PSV-leiding dan wél blijven op De Herdgang: Jevon Simons, Roy Steur, Emmanuel van de Blaak en Jesper Uneken, die met een doelpunt al zijn debuut heeft gemaakt in het eerste elftal van PSV.

Tygo Land

Deze spelers moeten komend seizoen gaan laten zien dat zij kunnen aanhaken bij de selectie van trainer Peter Bosz. Daarnaast heeft PSV ook nog het Israëlische talent Tai Abed en middenvelder Tygo Land ter beschikking. Zeker van die laatste speler wordt intern veel verwacht.

Een naam die in Brabant ook nog valt is die van verdediger Raf van de Riet. Hij moet gaan proberen om als als linksback zijn kans te grijpen. Allesomvattend is het een feit dat het binnen de talentenfabriek van PSV op dit moment behoorlijk druk is qua activiteit. Een keuze die de top van de Eindhovense club dus bewust gemaakt heeft.

Goodwill voor fans

Om daar in de nabije toekomst de vruchten van te kunnen gaan plukken. Niet alleen op voetbalgebied, maar ook in financiële zin. Bovendien realiseren de beleidsbepalers zich ook goed dat talenten uit eigen kring voor een stukje herkenning bij de fans op de tribune kúnnen zorgen. Waarmee PSV een stukje (meer) goodwill kweekt bij de eigen aanhang.

Goeie keuze van PSV?

  • Ja
  • Nee
1229+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie