Levi Smans

Leeftijd: 21

Het laatste nieuws over Levi Smans

Levi Smans is een Nederlandse aanvallende middenvelder. In de zomer van 2024 maakte hij de overstap van VVV-Venlo naar sc Heerenveen.

  • Smans speelt momenteel voor sc Heerenveen
  • De middenvelder werd in 2024 overgenomen van VVV-Venlo
  • In Venlo won hij de Jan Klaasssens Award als grootste VVV-talent

Clubcarrière Levi Smans

Smans zag op 25 maart 2003 het levenslicht in het Limburgse Herten. De rechtsbenige middenvelder trapte zijn voetbalcarrière af bij de lokale amateurclub SHH. In 2012 stapte hij over naar de jeugdopleiding van VVV-Venlo, maar keerde drie jaar later terug op het oude nest. De Venlose club bleef hem desondanks volgen en besloot hem in 2020 een nieuwe kans te bieden richting het betaald voetbal.

Doorbraak bij VVV

In de zomer van 2021 werd Smans door trainer Jos Luhukay toegevoegd aan de A-selectie van VVV-Venlo. Dit leidde op 13 augustus tot zijn professionele debuut in de uitwedstrijd tegen TOP Oss (2-1 nederlaag). Op 5 september van datzelfde jaar maakte de middenvelder het enige en dus winnende doelpunt in de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht (0-1). Het VVV-bestuur besloot hem in november 2021 te belonen met een gloednieuw contract tot medio 2025.

Levi Smans
Smans in het shirt van VVV-Venlo (Pro Shots)

Door een heupblessure bleef Smans in het seizoen 2021-2022 steken op 21 officiële wedstrijden (één doelpunt). Desondanks werd hij verkozen tot het grootste talent van de Venlose opleiding in de vorm van de Jan Klaassens Award. Zijn tweede seizoen als profvoetballer verliep moeizaam met maar zestien optredens, maar in het seizoen 2023-2024 brak de Limburger alsnog door. Met negen doelpunten en zes assists in 36 wedstrijden groeide Smans uit tot grote smaakmaker.

Transfer naar Heerenveen

Smans speelde zich bij VVV-Venlo in de kijker bij een aantal clubs. Op 24 mei 2024 maakte sc Heerenveen de komst van de middenvelder, die voor vier seizoenen tekende, wereldkundig via de officiële kanalen. In aanloop naar zijn transfer sprak hij met de nieuwe hoofdtrainer Robin van Persie.

Laatste update: 31 mei 2024

Meer nieuws over Levi Smans

22:00
178+
Roda JC blijft koploper in KKD, VVV-Venlo over Cambuur heen
19:53
85+
VVV en ADO doen goede zaken in KKD
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie