Roda en Willem II maken geen fout in KKD

Roda JC Kerkrade blijft koploper in de Keuken Kampioen Divisie. De Limburgers maakten vrijdagavond geen fout in de thuiswedstrijd tegen Jong Ajax: 2-1.

Limburgers blijven aanvoerder

Voorafgaand aan speelronde twaalf konden de verschillen tussen Roda JC en Jong Ajax niet groter zijn. Waar de thuisploeg aftrapte als lijstaanvoerder, daar begonnen de Amsterdamse talenten als hekkensluiter. Toch gingen beide ploegen rusten met een gelijke stand. Na de openingstreffer van Enrique Pena Zauner zorgde Ajacied Nassef Chourak voor de gelijkmaker.

In de tweede helft wist Roda JC de winst alsnog binnen te slepen. Ruim twintig minuten voor tijd maakte Walid Ould-Chikh de 2-1, waardoor de manschappen uit Kerkrade ook na vrijdagavond aan kop blijven in de KKD.

Willem II hijgt Roda in de nek

De voorsprong van Roda JC op de ranglijst is nihil te noemen. Sterker, de Limburgers weten Willem II alleen op doelsaldo onder zich te houden. De Tilburgers faalden evenmin. Twee doelpunten van Thijs Oosting en eentje van Jeredy Hilterman zorgden voor een 3-0 overwinning ten koste van Jong PSV.

ADO laat punten liggen, Emmen wint wel

In de strijd om directe promotie hebben ADO Den Haag en FC Emmen wisselende prestaties behaald. Henk Veerman en Joel Ideho bezorgden de Haagse formatie nog wel een 2-1 voorsprong op VVV-Venlo, maar vlak voor tijd wist Levi Smans een punt te redden voor de Venlonaren. Martijn Berden had eerder al de score geopend.

Ook FC Emmen leek af te stevenen op een gelijkspel. Jayden Addai bracht Jong AZ zelfs aan de leiding in Drenthe, maar met twee doelpunten werd Jari Vlak de gevierde man aan Emmen-zijde: 2-1.