Roda JC blijft koploper in KKD, VVV-Venlo over Cambuur heen

Foto: Roda JC blijft koploper in KKD, VVV-Venlo over Cambuur heen

Roda JC blijft koploper in de Keuken Kampioen Divisie. De club uit Kerkrade won vrijdagavond met 3-0 van Telstar, waarmee het 15 punten uit zes wedstrijden heeft. VVV-Venlo deed eveneens haar plicht.

Koploper Roda JC wint weer

Eindigde Roda JC afgelopen voetbaljaar nog op de vijftiende plaats in de competitie, dit voetbaljaar is de start een stuk aantrekkelijker. Het slaagde erin om vier van de vijf duels winnend af te sluiten en maakte ook tegen Telstar geen fout. Dankzij een vroeg doelpunt van Walid Ould-Chikh en treffers van Maximillian Schmid en Arjen van der Heide eindigde de wedstrijd in een 3-0 overwinning.

Achtervolger VVV Venlo verslaat NAC Breda

En dus keek Roda JC stiekem wat achtervolger VVV-Venlo had gedaan. De provinciegenoten en achtervolger op de ranglijst namen het op dezelfde avond op tegen NAC Breda, waar Peter Hyballa net was vertrokken. Mede vanwege een goede start had VVV-Venlo geen kind aan de tegenstander en behaalde het een eenvoudige zege.

De thuisploeg kwam al vroeg op een voorsprong te staan, toen Levi Smans de bal binnen werkte. In de eerste tien minuten van de wedstrijd kreeg de middenvelder het ook nog voor elkaar om zijn tweede treffer te maken, waardoor VVV-Venlo op rozen zat. Magnus Kaastrup maakte vervolgens de 3-0, waarna Dominik Janosek de aansluitingstreffer op zijn naam zette.

FC Groningen onderuit tegen ADO Den Haag

Voor FC Groningen blijft het voetbaljaar moeizaam verlopen. Na de degradatie uit de Eredivisie hoopte het binnen een jaar terug te zijn, maar voorlopig lijken die kansen klein. De Groningers staan in de middenmoot van de Keuken Kampioen Divisie en zetten vrijdagavond in eigen huis opnieuw geen best resultaat neer.

Binnen 20 minuten kwam de gastheer al op een achterstand te staan. Henk Veerman werkte de bal na een voorzet van Jort van der Sande tegen de touwen aan en zette ADO Den Haag op een voorsprong. Hoewel FC Groningen vervolgens hard werkte om de stand om te draaien, slaagde het daar niet meer in.

Overige uitslagen in Keuken Kampioen Divisie

De Jong-teams deden het aan het begin van het weekend matig. Geen van de vier teams won namelijk. Jong Utrecht kwam op bezoek bij FC Dordrecht op een ruime voorsprong te staan en zag de tegenstander vervolgens dichterbij komen, waarbij het met een 3-3 eindstand genoegen moest nemen, terwijl Jong Ajax hetzelfde resultaat boekte tegen FC Emmen.

Voor Jong PSV verliep de wedstrijd ook niet goed. De Eindhovenaren kwamen wel op een voorsprong te staan, maar konden niet voorkomen dat De Graafschap de stand omdraaide. Het verloor uiteindelijk met 1-3. Jong AZ bleef tegenover FC Eindhoven steken op een doelpuntloos gelijkspel en pakte daarmee een punt. Helmond Sport – TOP Oss en FC Den Bosch – MVV werden tijdelijk stilgelegd. Zondagmiddag volgt nog het duel tussen SC Cambuur en Willem II.

Gaat Roda JC voor promotie strijden?

  • Ja, ik denk het wel
  • Nee, ik verwacht het niet
178+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie