Isaac Babadi

Leeftijd: 19

Het laatste nieuws over Isaac Babadi

Isaac Babadi is een Nederlandse aanvallende middenvelder annex linksbuiten van Sierra Leonese afkomst. Sinds 2018 komt hij uit voor PSV, waar hij namens Jong PSV debuteerde in het betaald voetbal.

• Babadi speelt momenteel voor PSV
  • Hij kan als middenvelder en aanvaller uit de voeten
  • Met Jong PSV debuteerde hij als profvoetballer
  • In 2023 debuteerde hij in PSV 1

Clubcarrière

Babadi werd op 6 april 2005 op de wereld gezet in Nijmegen. In zijn geboorteplaats speelde hij voor de jeugdteams van amateurclub SV Hatert en NEC. In 2018 maakte Babadi de overstap naar PSV, waar hij op zijn zestiende verjaardag zijn eerste profcontract ondertekende.

Debuut voor PSV

Babadi debuteerde op 10 januari 2022 in Jong PSV, dat Almere City FC met 5-1 wist te verslaan. Hij viel vijf minuten voor tijd in voor Johan Bakayoko. Op 12 december van datzelfde jaar maakte de rechtspoot zijn eerste doelpunt in de uitwedstrijd tegen Jong AZ. Elf minuten na de openingstreffer maakte Babadi ook de 0-2, waardoor hij een belangrijk aandeel opeiste in de 2-3 overwinning.

(Pro Shots)

Op 4 augustus 2023 maakte Babadi ook zijn debuut in de hoofdmacht van PSV. Hij mocht als aanvallende middenvelder starten in de Johan Cruijff Schaal-wedstrijd tegen Feyenoord, dat met 0-1 opzij werd gezet in De Kuip. Bij een 0-0 stand werd een doelpunt van de debutant afgekeurd vanwege buitenspel. Vier dagen later wist Babadi wel doel te treffen in de voorronde Champions League-wedstrijd tegen SK Sturm Graz (4-1 zege).

Babadi verlengde zijn contract met PSV in maart 2024 tot de zomer van 2028. Ook Feyenoord toonde interesse.

Laatste update: 2 maart 2024