Richard Ledezma

Leeftijd: 23

Het laatste nieuws over Richard Ledezma

Richard Ledezma is een Amerikaanse middenvelder, die ook de Mexicaanse nationaliteit bezit. In januari 2024 keerde hij na een uitleenperiode bij New York City FC terug naar PSV.

  • Ledezma speelt momenteel voor PSV
  • In 2023 werd de middenvelder verhuurd aan New York City FC
  • Hij speelde eerder voor Real Salt Lake

Clubcarrière

Ledezma werd op 6 september 2000 geboren in Phoenix, in de Verenigde Staten. In de jeugdopleiding speelde hij voor Zions Bank Real Academy, dat onderdeel is van Real Salt Lake. In 2008 mocht de middenvelder uitkomen voor het reserveteam van die club: Real Monarchs.

PSV

In januari 2019 maakte Ledezma de overstap naar PSV. De Amerikaan begon in Eindhoven in de jeugdopleiding en maakte vanaf het seizoen 2019-2020 deel uit van de Jong-selectie. Voor dat team maakte hij op 12 augustus 2019 zijn debuut als profvoetballer in de Keuken Kampioen Divisie: tegen FC Den Bosch (2-2) mocht hij invallen voor Mohamed Ihattaren. Dat seizoen kwam Ledezma tot 25 competitieduels voor Jong PSV, waarvoor hij vier goals maakte.

(Pro Shots)

Zijn debuut in PSV 1 maakte Ledezma op 1 november 2020 in de met 4-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. Hij had welgeteld tien minuten nodig om Ryan Thomas in staat te stellen om de 3-0 te maken. Ledezma ontwikkelde zich daarna goed, maar op 10 december 2020 sloeg het noodlot toe tijdens de Europa League-wedstrijd tegen Omonia Nicosia (4-0 zege). De Amerikaan scheurde zijn voorste kruisband en stond daardoor de rest van het seizoen buitenspel.

In december 2021 maakte Ledezma zijn officiële rentree voor PSV. Met dertien duels (twee doelpunten) voor de A-selectie en Jong PSV samen maakte hij nog niet meteen heel veel minuten, maar vanaf het seizoen 2022-2023 keerde hij weer helemaal terug. Helaas voor Ledezma ging het in de tweede Eredivisie-wedstrijd van het seizoen opnieuw mis. Een gemene overtreding van Go Ahead Eagles-speler Mats Deijl, die daarvoor de rode kaart kreeg, leverde hem een nieuwe blessure op.

New York City FC

Ledezma maakte in het seizoen 2022-2023 weinig speelminuten bij PSV. In maart 2023 verlengde hij desalniettemin zijn contract alvorens hij voor de rest van het kalenderjaar werd uitgeleend aan MLS-club New York City FC. Op 26 maart maakte Ledezma zijn debuut in de Amerikaanse competitie in de met 1-0 verloren uitwedstrijd tegen Houston Dynamo FC. In totaal speelde hij er 27 officiële wedstrijden (vier assists).

Laatste update: 12 januari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie