Fredrik Oppegard

Leeftijd: 21

Het laatste nieuws over Fredrik Oppegard

Fredrik Oppegard is een Noorse verdediger. Sinds 2019 komt hij uit voor PSV, dat hem in januari 2024 verhuurde aan Heracles Almelo.

  • Oppegard speelt momenteel voor Heracles Almelo
  • De verdediger is uitgeleend door PSV
  • In de eerste helft van 2023 werd hij al verhuurd aan Go Ahead Eagles
  • De verdediger speelde in de jeugd van KFUM Oslo en Valerenga IF

Clubcarrière

Oppegard werd op 7 augustus 2002 geboren in de Noorse hoofdstad Oslo. De Noor begon zijn voetbalcarrière in het tenue van KFUM Oslo en maakte daarna de overstap naar Valerenga IF.

Transfer naar PSV

Oppegard werd in het seizoen 2019-2020 door Valerenga IF uitgeleend aan PSV. De verdediger maakte in de jeugdopleiding een goede indruk en werd in de zomer van 2020 permanent overgenomen door de Eindhovenaren. Zijn professionele debuut maakte Oppegard op 6 november van dat jaar in de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd van Jong PSV tegen FC Den Bosch (1-2 overwinning).

(Pro Shots)

In het seizoen 2020-2021 speelde Oppegard 24 wedstrijden voor Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie. Dat seizoen maakte de Noor ook zijn debuut in de A-selectie: in de met 1-4 gewonnen uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk liet trainer Roger Schmidt hem één minuut invallen. In het daaropvolgende seizoen speelde hij drie officiële wedstrijden voor PSV 1 (in de Eredivisie, Conference League en de Johan Cruijff Schaal) en verder speelde hij zijn duels in Jong PSV, hoewel een deel aan hem voorbij ging door een blessure.

In de zomer van 2022 werd Oppegard definitief aan de eerste selectie van PSV toegevoegd. De verdediger werd door trainer Ruud van Nistelrooij in meerdere wedstrijden ingezet en mocht uit bij Go Ahead Eagles (2-5 zege) zelfs zijn basisdebuut maken. In januari 2023 werd hij aan diezelfde club uitgeleend om ervaring op te doen op het hoogste niveau.

Verhuurd aan Go Ahead en Heracles

Oppegard debuteerde op 1 februari 2023 voor Go Ahead Eagles. Trainer René Hake liet hem in de slotfase van het uitduel met RKC Waalwijk (3-1 nederlaag) invallen voor José Fontan. De PSV-huurling speelde als gevolg van een blessure uiteindelijk maar negen officiële duels voor de Deventenaren. Na het seizoen 2022-2023 keerde Oppegard terug naar Eindhoven, maar onder de nieuwe trainer Peter Bosz bleek zijn perspectief onveranderd. Om die reden werd hij in januari 2024 uitgeleend aan Heracles Almelo.

Laatste update: 30 januari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie