Mauro Júnior

Leeftijd: 24

Het laatste nieuws over Mauro Júnior

Mauro Júnior is een multifunctionele voetballer uit Brazilië. De Zuid-Amerikaan speelde gedurende zijn carrière zowel achterin, op het middenveld als in de aanval. Sinds 2017 komt hij uit voor PSV.

  • Mauro Júnior speelt momenteel voor PSV
  • Hij won één landstitel en twee KNVB Bekers in Eindhoven
  • De multifunctionele Braziliaan werd in 2019 een jaar uitgeleend aan Heracles

Clubcarrière

Mauro Júnior werd op 6 mei 1999 geboren als Mauro Jaqueson Júnior Ferreira dos Santos. Hij zag het levenslicht in het Braziliaanse Palmital, in de deelstaat São Paulo. Zijn biologische vader verliet het gezin al vroeg, waardoor de opvoeding vooral in handen lag van zijn moeder en grootouders. Desalniettemin liet hij jaren later aan de NOS weten: “Ik heb een goede jeugd gehad, het ontbrak ons nergens aan. Mijn moeder zorgde goed voor ons.”

Transfer naar PSV

Op slechts twaalfjarige leeftijd besloot Mauro Júnior het ouderlijk huis te verlaten. In Brazilië droeg hij het shirt van Desportivo Brasil, waar hij in januari 2017 debuteerde in de A-selectie. Doorbreken in eigen land deed hij echter niet. Mauro Júnior was al op de radar verschenen van PSV, waar hij met succes verschillende trainingsstages afwerkte. In de zomer van 2017 tekende Mauro Júnior kort na zijn achttiende verjaardag een vijfjarig contract bij de Eindhovenaren.

Bij PSV sloot Mauro Júnior aan bij Jong PSV. Hij maakte zijn professionele debuut op 21 augustus 2017 tegen De Graafschap (2-2). De Braziliaan speelde in het seizoen 2017-2018 dertien competitiewedstrijden voor Jong PSV, waar hij één doelpunt produceerde. In het daaropvolgende seizoen voegde hij daar zeventien duels en zes doelpunten aan toe. Spelen voor de Eindhovense beloften combineerde hij met zijn eerste stappen in de A-selectie. Mauro Júnior speelde dat eerste seizoen zeventien keer in de hoofdmacht (één goal) en acht keer in 2018-2019 (idem).

Jaartje Heracles

Met het oog op zijn sportieve ontwikkeling besloot PSV om Mauro Júnior een jaar elders onder te brengen. De Braziliaan werd uitgeleend aan competitiegenoot Heracles Almelo, waar hij als aanvallende middenvelder of buitenspeler 29 officiële wedstrijden mocht opdraven. Met zes doelpunten en zeven assists beleefde hij een uitstekend seizoen als Heraclied. Drie van zijn assists produceerde de Zuid-Amerikaan overigens in de laatste speelronde tegen RKC Waalwijk (4-2 zege).

(Pro Shots)

Terug naar PSV

PSV had Mauro Júnior in 2020 definitief kunnen slijten, maar sprak het vertrouwen uit in de Braziliaan. Trainer Roger Schmidt deed in het seizoen 2020-2021 in 28 officiële wedstrijden (drie doelpunten) een beroep op hem. Dat hadden er meer kunnen zijn, ware het niet dat hij de laatste van het seizoen moest missen door een vervelende knieblessure. Mauro Júnior werd zeer gewaardeerd vanwege zijn multifunctionaliteit, positieve houding en diens creatieve impulsen.

In het seizoen 2021-2022 was Mauro Júnior weer fit. De Braziliaan veroverde vooral een basisplaats als links- of rechtsback. Hij werd een van de smaakmakers bij PSV, met onder meer een heerlijke goal tegen Sparta Rotterdam (1-2 zege) als hoogtepunt. De Eindhovenaren wisten zowel de Johan Cruijff Schaal als de TOTO KNVB Beker te winnen. Dat lukte ook in het seizoen 2022-2023, al was de bijdrage van Mauro ditmaal zeer beperkt.


Interlandcarrière

Mauro Júnior speelde voor verschillende jeugdteams van Brazilië, maar speelde niet voor de nationale ploeg. Hij zinspeelde dankzij zijn jarenlange verblijf in Nederland zelfs op een mogelijk debuut in Oranje.

Laatste update: 30 mei 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie