Ismael Saibari

Leeftijd: 23

Het laatste nieuws over Ismael Saibari

Ismael Saibari is een middenvelder annex aanvaller van PSV. Hij is geboren in Spanje, maar heeft ook de Marokkaanse nationaliteit.

  • Saibari speelt momenteel voor PSV
  • De middenvelder won in 2023 de TOTO KNVB Beker
  • Hij won dat jaar ook de Afrika Cup voor spelers onder 23 jaar
  • Saibari maakte in 2023 tevens zijn debuut als A-international van Marokko

Clubcarrière

Saibari werd op 18 juli 2001 geboren in het Spaanse Terrassa. Op jonge leeftijd verhuisde hij naar België, waar zijn voetbalcarrière van start ging bij KVC Willebroek-Meerhof en later KFCO Beerschot-Wilrijk. Als jeugdspeler werd Saibari ingelijfd door de Belgische topclub Anderlecht. In Brussel werd hij in 2017 weggestuurd vanwege een gebrek aan discipline.

Saibari verhuisde na de beslissing van Anderlecht naar de jeugdopleiding van KRC Genk. Bij deze Belgische club kwam hij in de tweede ploeg te spelen. Definitief doorbreken deed de middenvelder annex aanvaller niet in Genk, aangezien hij in 2020 de overstap maakte naar PSV.

(Pro Shots)

PSV

In Eindhoven tekende Saibari in 2020 een contract voor drie seizoenen. In augustus van dat jaar maakte hij zijn professionele debuut in de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd van Jong PSV tegen Excelsior, dat met 1-6 te sterk bleek. Een week later maakte Saibari in de uitwedstrijd tegen Jong AZ (1-4 zege) zijn eerste doelpunt in Eindhovense dienst en dat resulteerde meteen in een hattrick. Het bleken zijn enige doelpunten van het seizoen, maar hij voegde daar ook vijf assists aan toe.

Saibari speelde dat seizoen ook tweemaal in de hoofdmacht van PSV: op 1 november 2020 mocht hij twee minuten voor tijd invallen tegen ADO Den Haag (4-0 zege) om vier dagen later opnieuw kort in te vallen tegen PAOK Saloniki (4-1 nederlaag) in de Europa League. Trainer Roger Schmidt deed na die twee wedstrijden geen beroep meer op de jonge Marokkaan, die in het restant van 2020-2021 en het volledige seizoen 2021-2022 bij Jong PSV bleef. Met vijf goals en zes assists viel hij in dat laatste seizoen op onder Ruud van Nistelrooij.

In de zomer van 2022 besloot de gepromoveerde Van Nistelrooij om Saibari een kans te geven in de A-selectie. De aanvallend ingestelde PSV’er pakte zijn kans in de voorbereiding. Na een invalbeurt in de Johan Cruijff Schaal-wedstrijd tegen Ajax (3-5 zege) maakte Saibari zijn basisdebuut in PSV 1 uit tegen AS Monaco (1-1). In totaal mocht hij in het seizoen 2022-2023 28 keer opdraven voor de hoofdmacht van de Eindhovenaren.

(Pro Shots)

Saibari won in augustus 2023 opnieuw de Johan Cruijff Schaal met PSV. In de daaropvolgende maanden werd hij een belangrijke schakel onder de nieuwe trainer Peter Bosz.

Interlandcarrière

In 2023 won Saibari de Afrika Cup voor spelers onder 23 jaar. Op 12 september van datzelfde jaar mocht de rechtspoot debuteren voor het nationale team van Marokko, dat Burkina Faso in een oefeninterland de baas was (1-0). Hij werd door bondscoach Rachid Benmahmoud opgenomen in de selectie voor de Afrika Cup van 2024. Saibari speelde mee in de groepswedstrijd tegen Zambia (1-0 zege) en de achtste finale tegen Zuid-Afrika (0-2 nederlaag).

Laatste update: 14 februari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie