Waarom Ismael Saibari vijf talen spreekt, waaronder Japans

Foto: Waarom Ismael Saibari vijf talen spreekt, waaronder Japans

Ismael Saibari is naast een goede voetballer ook nog eens een taalfanaat. De middenvelder van PSV spreekt onder meer Spaans, Frans, Belgisch/Nederlands, Engels én.. Japans. Een klein beetje dan.

Ismael Saibari van PSV is van alle (taal)markten thuis

Bijna iedere buitenlandse ploeggenoot kan bij Saibari terecht voor een klusje als tolk. Armel Bella-Kotchap, geboren in Parijs, doet dat bijvoorbeeld in het Frans. En Malik Tillman in het Engels, want Duits is één van de weinige talen die Saibari (nog) niét spreekt. Saibari vertelt in het Algemeen Dagblad: “Ik wil ook nog graag Japans leren. En Italiaans en Portugees. Talen interesseren me, dat was op school al zo. Ik heb best een talenknobbel, vind het leuk om op de club veel te schakelen. Jongens vinden het ook leuk als je ze aanspreekt in hun eigen taal. Dan krijg je toch nét even andere gesprekken.”

Japans staat dus ook op zijn lijstje, ook al spelen er momenteel geen Japanners bij PSV. “Nee, klopt. PSV had er wel één, Ritsu Doan. Japan lijkt me gewoon een prachtig land, uit wat ik lees en zie. Het staat op mijn lijstje om te bezoeken.” De cultuur, vol nederigheid en beschaafdheid, spreekt hem enorm aan. “We hadden het bijvoorbeeld weleens over de filmpjes die bij toernooien opduiken, van Japanse supporters die na wedstrijden de tribune schoonmaken en hun eigen troep opruimen. En Japanse internationals die de kleedkamer achterlaten alsof er nooit iemand is geweest. Brandschoon. Een klein beetje Japans spreek ik al. Door de Manga-tekenfilms. Die keek ik veel als kind. Altijd in de oorspronkelijke taal met ondertiteling. Nasynchroniseerde films vind ik sowieso niks. Ik ga altijd voor het origineel.”

Saibari is potentiële wereldtop

  • Eens
  • Dat niet
105+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie