Droomtransfer voor Ismael Saibari?

Foto: Droomtransfer voor Ismael Saibari?

Ismael Saibari maakt dit seizoen furore voor PSV. De dynamische middenvelder is een belangrijke kracht binnen en buiten het veld voor de koploper van de Eredivisie, maar lag er een tijdje uit vanwege blessureleed. Saibari is nu terug voor het slot van de competitie om het kampioenschap met PSV veilig te stellen. Of er komende zomer al een toptransfer in het verschiet ligt is vooralsnog niet duidelijk, maar Saibari lijkt wel te weten in welke topcompetitie hij op termijn graag zou willen spelen.

PSV-sterkhouder Saibari lonkt naar terugkeer naar Spanje

Saibari heeft ook naast zijn voetballende waarde ook nog een andere belangrijke kwaliteit bij PSV. De 23-jarige middenvelder vertaalt op verzoek van trainer Peter Bosz zijn besprekingen altijd in het Spaans voor Walter Benítez en Hirving Lozano schrijft het Algemeen Dagblad. Ook Armel Bella-Kotchap, die Frans spreekt meldt zich met vragen bij Saibari.

De Marokkaans international vertelt in gesprek met de ochtendkrant een talenknobbel te hebben. “Ik wil ook nog graag Japans leren. En Italiaans en Portugees. Talen interesseren me, dat was op school al zo. Ik heb best een talenknobbel, vind het leuk om op de club veel te schakelen. Jongens vinden het ook leuk als je ze aanspreekt in hun eigen taal. Dan krijg je toch nét even andere gesprekken.”

Saibari heeft een diverse achtergrond, gezien hij geboren is in Spanje, terwijl zijn beide ouders Marrokaans zijn. Bovendien verhuisde Saibari al op jonge leeftijd naar België, waar hij meerdere jeudgopleidingen doorliep om uiteindelijk door te breken bij PSV. Toch zegt Saibari zich meest Spanjaard te voelen en daardoor lijkt in de toekomst een overgang naar LaLiga geen onlogische overgang, waar FC Barcelona de droombestemming lijkt. “In Spanje zou ik graag weer wonen, op termijn. Omwille van het land, het leven. Ik ben geboren in Terrassa, in Catalonië, een voorstad van Barcelona. Heb daar een deel van de lagere school gedaan, ben er begonnen met voetballen.”

LaLiga of Premier League-transfer voor Saibari?

De aanvallende middenvelder denkt ook wel het Spaanse voetbal goed te beheersen. “In Terrassa begon ik op mijn vierde bij de club uit het dorp, op zandgrond, met hobbels en kuilen soms. Die ondergrond helpt om je techniek te verfijnen. Spaans in mijn spel is denk ik ook het altijd onder druk uit willen voetballen.” Toch ziet zijn trainer Peter Bosz de box-to-box middenvelder eerder in een andere topcompetitie spelen. “Ismaël is op termijn typisch een Premier League-speler, met schieten als zijn grote verbeterpunt. Ik ben er hard mee bezig. Niet elk schot eindigt meer in het publiek”, besluit Saibari lachend.

Welke competitie pas het beste bij Saibari?

  • LaLiga
  • Premier League
1084+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie