Vermoedelijke opstelling PSV tegen Borussia Dortmund: ‘Alle ballen op Veerman’

Foto: Vermoedelijke opstelling PSV tegen Borussia Dortmund: ‘Alle ballen op Veerman’

De return van PSV in en tegen Dortmund in de achtste finale van de Champions League woensdagavond (aanvang 21.00 uur) wordt er eentje waar heel veel, sportieve alsook financiële, belangen op het spel staan. Wat is de vermoedelijke opstelling van de Eindhovense club?

Vermoedelijke opstelling PSV in de return van de achtste finale Champions League bij Borussia Dortmund

De kans is heel groot dat balvirtuoos Ismael Saibari er in Duitsland sowieso niet bij is omdat hij nog altijd kampt met een blessure. De aanvallende middenvelder zal nog een tijdje moeten toekijken. Daarentegen lijkt er wel goed nieuws over Joey Veerman. De middenvelder werd al gespaard tegen Go Ahead Eagles en lijkt woensdag wel inzetbaar in de Champions League-kraker.

Zeer waarschijnlijk kan Veerman beginnen aan het duel en de spelmaker wordt dan ook als een cruciale schakel gezien in het aanvalsspel van PSV. De Oranje-international was in Eindhoven nog uitblinker in het 1-1 gelijke spel tegen Dortmund. Voor Bosz geeft de terugkeer van Veerman meer opties op het middenveld en indirect ook voor de achterhoede. Door de terugkeer van Veerman lijkt het aannemelijk dat Schouten een linie naar achter zakt, zodat PSV makkelijker onder de druk van Dortmund uit kan voetballen.

Alle ballen op Veerman, loopwerk voor Til

Dan is het nog de vraag wie Bosz naast Veerman op gaat stellen op het middenveld. Daar komen met Isaac Babadi, Mauro Júnior, Malik Tillman en Guus Til nog vier namen voor in aanmerking, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat Babadi een basisplaats zal krijgen. Mauro Júnior zou nog de verrassing kunnen worden, al is het aannemelijker dat Bosz voor Tillman en Til gaat kiezen. Met name laatstgenoemde heeft veel loopvermogen, wat goed gebruikt kan worden in het verstoren van de opbouw van de tegenstander.

Met Schouten moet PSV onder druk van Dortmund uit voetballen

De verwachting is dat Bosz wederom ervoor kiest om Schouten centraal achterin te posteren. Dat houdt in dat André Ramalho op de bank plaats zal moeten nemen en wellicht kan rekenen op een invalbeurt als PSV een voorsprong te pakken heeft, om zo voor meer defensieve zekerheid te zorgen. Met Schouten en Olivier Boscagli in het centrum kan PSV onder de druk uitkomen van Dortmund, al is het defensief daardoor wel iets kwetsbaarder. Op de vleugels behouden Jordan Teze en Sergiño Dest hun basisplaats. Walter Benítez zal tussen de palen moeten voorkomen dat Malen en zijn kompanen kunnen scoren. Voorin zijn er basisplaatsen weggelegd voor Luuk de Jong, die geflankeerd zal worden door Johan Bakayoko en Hirving Lozano.

Vermoedelijke opstelling PSV tegen Borussia Dortmund

Benítez; Teze, Schouten, Boscagli, Dest; Veerman, Tillman, Til; Bakayoko, De Jong, Lozano.

Gaat PSV Dortmund uitschakelen met deze opstelling?

  • Ja
  • Nee
751+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie