Achraf Hakimi

Leeftijd: 25

Het laatste nieuws over Achraf Hakimi

Achraf Hakimi is een Marokkaanse rechtsback, die ook de Spaanse nationaliteit bezit. De international van Marokko speelt sinds 2021 voor Paris Saint-Germain.

  • Hakimi speelt momenteel voor Paris Saint-Germain
  • In 2023 won de rechtsback zijn tweede Franse titel
  • Eerder werd hij met Internazionale kampioen van Italië
  • Hakimi won in 2018 de Champions League met Real Madrid
  • Hij debuteerde in 2016 als Marokkaans international

Clubcarrière

Hakimi werd op 4 november 1998 geboren in de Spaanse hoofdstad Madrid. Hij is de zoon van Marokkaanse ouders. In 2005 sloot hij zich aan bij het lokale Colonia Ofigevi, dat hij een jaar later al inruilde voor een kans in de jeugdopleiding van Real Madrid.

Real Madrid

Via de jeugdopleiding belandde Hakimi in het seizoen 2016-2017 bij de selectie van Real Madrid Castilla. In het tweede team van De Koninklijke mocht de rechtsback 28 keer opdraven in de Segunda División B. Zijn prestaties vielen ook op bij de technische staf van Real Madrid, waardoor hij in de zomer van 2017 officieel promotie maakte. Met zeventien wedstrijden (twee doelpunten) bleef zijn aandeel echter beperkt.

Hakimi speelde maar één seizoen voor de A-selectie van Real Madrid, maar dat leverde wel meteen een prachtige erelijst op. In het seizoen 2017-2018 won de Spaanse topclub namelijk de Champions League, Europese Supercup, de wereldbeker voor clubteams én de Spaanse Supercopa.

Borussia Dortmund

In de zomer van 2018 maakte Hakimi de overstap naar Borussia Dortmund. De Bundesliga-topclub huurde de Spaanse Marokkaan voor twee seizoenen van Real Madrid. Hij maakte zijn debuut op 26 september 2018 in de thuiswedstrijd tegen 1. FC Nürnberg (7-0 zege). Op aangeven van aanvoerder Marco Reus maakte Hakimi in de 49ste minuut het derde doelpunt.

In de periode 2018-2020 speelde Hakimi 73 officiële wedstrijden voor Borussia Dortmund. Met twaalf doelpunten en zeventien assists had de rechtsback een belangrijk aandeel in petto. Gebukt onder de hegemonie van Bayern München leverde dat geen ultieme Bundesliga-glorie op, maar hij won wel de Duitse Supercup door Der Rekordmeister in een onderlinge wedstrijd met 2-0 te verslaan.

Internazionale

Real Madrid besloot Hakimi in de zomer van 2020 door te verkopen aan Internazionale, dat zo’n veertig miljoen euro betaalde voor diens handtekening. Hij tekende een vijfjarig contract in Milaan, maar in de praktijk speelde hij maar één seizoen voor de Italiaanse topclub. Na 45 officiële wedstrijden (zeven doelpunten, elf assists) en het veroverden van de Scudetto vervolgde Hakimi zijn loopbaan bij de Franse voetbalgrootmacht Paris Saint-Germain.

(Pro Shots)

Paris Saint-Germain

Hakimi streek in de zomer van 2021 neer bij Paris Saint-Germain, dat inclusief bonussen een deal van zeventig miljoen euro sloot met Internazionale. Hij debuteerde in de Trophée des Champions-wedstrijd tegen Lille OSC (1-0 nederlaag) voor de Franse topclub. Hakimi won de landstitel in zijn eerste seizoen bij PSG, waar hij met 41 wedstrijden in alle competities meteen een steunpilaar werd. In zijn tweede seizoen (39 wedstrijden) prolongeerde hij het kampioenschap met de Parijzenaars.

In het seizoen 2022-2023 raakte Hakimi in opspraak. De verdediger van Paris Saint-Germain zou in zijn woning een vrouw hebben verkracht, maar zelf ontkende hij die beschuldiging. Wel kondigde zijn vrouw in die periode een scheiding aan.


Interlandcarrière

Hakimi debuteerde op 11 oktober 2016 in de nationale ploeg van Marokko, dat Canada in een vriendschappelijke wedstrijd met 4-0 klopte. Pas na een klein jaar mocht de rechtervleugelverdediger opnieuw opdraven als A-international. Hakimi maakte vervolgens veel minuten, maar behoorde niet tot de selectie voor de Afrika Cup van 2018. Zonder zijn kwaliteiten lukte het Marokko om de Afrikaanse eindronde te winnen.

(Pro Shots)

Inmiddels heeft Hakimi verschillende eindtoernooien achter zijn naam staan. Hij was actief op de Afrika Cup-edities van 2019 en 2024 alsmede de WK’s van 2018 en 2022. Op het wereldkampioenschap in Qatar schreef de Marokkaanse ploeg voetbalgeschiedenis door als eerste Afrikaanse land de laatste vier te bereiken. De Leeuwen van de Atlas verloren de halve finale en de troostfinale, maar werden als helden onthaald in eigen land.

Laatste update: 14 februari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie