Ruime zege PSG, averij Atlético en Lazio

Paris Saint-Germain heeft vrijdagavond geen averij opgelopen in de Franse Ligue 1. De sterrenformatie van trainer Luis Enrique rekende in eigen huis eenvoudig af met Montpellier: 3-0.

Fraaie goals in Parijs

Kylian Mbappé speelde binnen tien minuten een hoofdrol bij PSG. Na goed voorbereidend werk van Achraf Hakimi leek de Montpellier-defensie zich klaar te maken voor een schot van de steraanvaller, maar in plaats daarvan speelde hij teamgenoot Lee Kang-In vrij. De Zuid-Koreaan schoot de bal onhoudbaar tegen de touwen: 1-0.

PSG liep tussen de 58ste en 66ste minuut uit naar een 3-0 voorsprong. Warren Zaïre-Emery verdubbelde de marge na een subtiele actie van Ousmane Dembélé, waar Vitinha de wedstrijd definitief besliste na opnieuw een assist van Hakimi.

Scoreverloop: 1-0 (10′) L. Kang-in. 2-0 (58′) W. Zaïre-Emery, 3-0 (66′) Vitinha

LaLiga: Atlético Madrid onderuit

Atlético Madrid heeft tegelijkertijd nagelaten om op gelijke hoogte te komen met koplopers Real Madrid en Girona. De manschappen van Diego Simeone lieten zich verrassen door UD Las Palmas: 2-1.

Las Palmas wist in de tweede helft toe te slaan. Kirian Rodríguez en Benito Ramírez brachten de eilandbewoners op een 2-0 voorsprong. Álvaro Morata scoorde in de slotfase nog wel tegen, maar een gelijkmaker bleef uit en dus loopt Atlético averij op in de Spaanse titelstrijd.

Daley Sinkgraven zat op de bank bij Las Palmas. Landgenoot Memphis Depay ontbrak nog altijd aan Atlético-zijde.

Scoreverloop: 1-0 (51′) K. Rodríguez, 2-0 (75′) B. Ramírez, 2-1 (83′) Á. Morata

Serie A: Bologna verrast Lazio

In de Italiaanse Serie A heeft Bologna gewonnen van SS Lazio. Na een doelpuntloze eerste helft sloeg de thuisploeg pal na rust toe via Lewis Ferguson, die raak schoot op aangeven van Joshua Zirkzee. Sydney van Hooijdonk bleef de gehele wedstrijd op de bank.

Scoreverloop: 1-0 (46′) L. Ferguson