PSG tankt vertrouwen, Napoli onderuit

Paris Saint-Germain heeft zondagavond nieuwe averij vermeden. De sterrenformatie van coach Luis Enrique draait dit seizoen nog niet lekker, maar Stade Rennes bleek niet in staat om te profiteren: 1-3.

Parijzenaars blijven aanhaken

PSG is moeizaam begonnen aan het huidige seizoen. De Parijzenaars begonnen de avond als de nummer vijf van de Ligue 1 en verloren in de Champions League zelfs kansloos van Newcastle United. De druk stond er tegen Rennes dan ook vol op, maar zonder de geblesseerde Marco Asensio was er voldoende kwaliteit in huis om de benodigde driepunter binnen te halen.

Vitinha en Achraf Hakimi zorgden al in de eerste helft voor een comfortabele voorsprong. Amine Gouiri bracht elf minuten na rust de spanning nog wel terug in Rennes, maar twee minuten later bedroeg de marge alweer twee. Invaller Randal Kolo Muani bracht de eindstand op het scorebord.

Serie A: Napoli onderuit

De Italiaanse kampioen Napoli is zondagavond op eigen veld gevloerd door Fiorentina. Victor Osimhen wist vanaf de penaltystip de openingstreffer van Josip Brekolo nog onschadelijk te maken, maar Giacomo Bonaventura en Nicolás González bezorgden de bezoekers uit Florence alsnog de zege.