Randal Kolo Muani

Leeftijd: 25

Het laatste nieuws over Randal Kolo Muani

Randal Kolo Muani is een Franse aanvaller met Congolese roots. De international van Frankrijk speelt sinds de zomer van 2023 voor Paris Saint-Germain.

  • Kolo Muani speelt momenteel voor Paris Saint-Germain
  • De Parijzenaars betaalden minimaal 75 miljoen euro voor zijn komst
  • De spits kwam eerder uit voor FC Nantes, US Boulogne en Eintracht Frankfurt
  • Kolo Muani debuteerde in 2022 als international van Frankrijk
  • Hij benutte een strafschop in de verloren WK-finale tegen Argentinië

Clubcarrière

Kolo Muani werd op 5 december 1998 geboren in het Franse Bondy als zoon van Congolese ouders. Op jonge leeftijd speelde de spits voor achtereenvolgens FC Villepinte (2004-2009), Tremblay FC (2009-2011) en US Torcy (2012-2015) alvorens hij overstapte naar de jeufdopleiding van FC Nantes. Hier tekende Kolo Muani in 2018 zijn eerste profcontract.

Doorbraak bij FC Nantes

Op 30 november 2018 maakte Kolo Muani zijn debuut voor FC Nantes. In de Ligue 1-wedstrijd tegen Saint-Étienne mocht de getalenteerde aanvaller 22 minuten voor tijd invallen. Hij speelde dat seizoen in totaal zes wedstrijden voor de hoofdmacht van Les Canaris, maar een definitieve doorbraak liet nog even op zich wachten. Om die reden werd Kolo Muani in het seizoen 2019-2020 ondergebracht bij US Boulogne in het Championnat National, waar hij drie doelpunten en vijf assists noteerde in veertien wedstrijden.

Door de coronapandemie werd het seizoen 2019-2020 voortijdig afgebroken. Kolo Muani keerde vervolgens weer terug naar FC Nantes, waar de aanvaller de kans kreeg om zich te bewijzen. Met tien doelpunten en negen assists in veertig wedstrijden bewees hij het gelijk van de technische leiding. Kolo Muani wist deze lijn door te trekken in het seizoen 2021-2022: 41 wedstrijden, dertien doelpunten en zeven assists.

(Pro Shots)

Transfer naar Eintracht Frankfurt

In de zomer van 2022 maakte Kolo Muani transfervrij de overstap naar Eintracht Frankfurt. In zijn debuutwedstrijd wist de spits meteen te scoren ten koste van Bayern München, dat wel met een grote zege van het veld stapte (1-6). Kolo Muani scoorde ook in het weerzien met Der Rekordmeister en dat leverde wel een positief resultaat op (1-1). Het bleken geen toevalstreffers, want ook andere tegenstanders hadden weinig in te brengen tegen de Fransman. Met 23 doelpunten en zeventien assists stond er geen maat op de Eintracht-sensatie.

Kolo Muani maakte zes van zijn doelpunten in de DFB-Pokal. Mede dankzij zijn scoringsdrift bereikte Eintracht Frankfurt de finale van het Duitse bekertoernooi, maar RB Leipzig wist hem in Berlijn wel van scoren af te houden en sleepte de eindzege binnen (0-2). Kolo Muani kwam goed uit de zomerstop en bleef uitermate productief door in vier wedstrijden driemaal doel te treffen.

Toptransfer naar PSG

Eintracht Frankfurt slaagde er niet in om Kolo Muani te behouden. De Bundesliga-club was dat wel voornemens, maar de spits probeerde de clubleiding te overtuigen door weg te blijven van het trainingsveld en uiteindelijk lukte het Paris Saint-Germain om voor 75 miljoen euro (exclusief bonussen) een deal te sluiten. Kolo Muani scoorde niet bij zijn debuut in Parijze dienst, maar negen dagen na de ontmoeting met OGC Nice brak hij de ban alsnog in het competitieduel met rivaal Olympique Marseille (4-0 zege).


Interlandcarrière

De scoringsdrift van Kolo Muani bij Eintracht Frankfurt werd ook opgemerkt door de technische staf van Frankrijk. Bondscoach Didier Deschamps liet de spits op 22 september 2022 één minuut voor tijd debuteren in de Nations League-wedstrijd tegen Oostenrijk (2-0 overwinning).

Met slechts tien speelminuten op zak werd Kolo Muani opgenomen in de WK-selectie van Les Bleus. In de halve finale tegen Marokko (2-0 zege) maakte hij zijn eerste treffer als A-international, maar de spits liet in de finale tegen Argentinië een gouden kans op de winnende treffer onbenut. Kolo Muani scoorde vervolgens wel in de strafschoppenserie, ware het niet dat Gonzalo Montiel in de daaropvolgende inzet de beslissende inzet verzilverde namens de Zuid-Amerikanen.

Laatste update: 19 oktober 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie