PSG blijft winnen, Van Bommel dankt Ejuke

Paris Saint-Germain voert ook na de dertiende speelronde ‘gewoon’ de ranglijst aan in de Ligue 1. In het Parc des Princes maakten de Parijzenaars vrijdagavond geen misstap tegen AS Monaco: 5-2.

Mbappé scoort tegen oude club AS Monaco

Het sterrenteam van PSG had achttien minuten nodig om de ban te breken. Gonçalo Ramos bracht met hulp van Monaco-doelman Philipp Köhn de openingstreffer op het bord, maar lang hield die marge geen stand. Voormalig Liverpool-aanvaller Takumi Minamino zorgde vier minuten later alweer voor de gelijkmaker dankzij een flater van doelman Gianluigi Donnarumma.

Nog voor rust nam PSG andermaal de leiding in eigen huis. Kylian Mbappé mocht tegen zijn oude werkgever een strafschop nemen en faalde niet. Monaco hield de marge na rust lang op één treffer, maar in de laatste twintig minuten liepen de Parijzenaars alsnog uit naar een grote voorsprong dankzij Ousmane Dembélé en Vitinha.

Folarin Balogun gaf PSG nog enige hoop, maar in extremis werd de marge toch weer drie dankzij Randal Kolo Muani. PSG komt daarmee op dertig punten, waar OGC Nice dit weekend moet winnen om de marge weer terug te brengen naar één punt.

Scoreverloop: 1-0 (18′) G. Ramos, 1-1 (22′) T. Minamino, 2-1 (39′) K. Mbappé (strafschop), 3-1 (70′) O. Dembélé, 4-1 (73′) Vitinha, 4-2 (76′) F. Balogun, 5-2 (90′) R. Kolo Muani

Jupiler Pro League: Ejuke helpt Antwerp

Royal Antwerp FC is vrijdagavond ontsnapt aan een nederlaag. Op bezoek bij VV Sint-Truiden stond de Belgische topclub lange tijd op achterstand door toedoen van Jarne Steuckers, maar voormalig sc Heerenveen-aanvaller Chidera Ejuke redde een punt voor Mark van Bommel en consorten.

Jurgen Ekkelenkamp en Vincent Janssen stonden in de basis bij Antwerp. Owen Wijndal en Gyrano Kerk mochten allebei invallen.

Scoreverloop: 1-0 (42′) J. Streuckers, 1-1 (81′) C. Ejuke