Eduardo Camavinga

Leeftijd: 21

Het laatste nieuws over Eduardo Camavinga

Eduardo Camavinga is een defensieve middenvelder met de Franse en Congolese nationaliteit. De international van Frankrijk is sinds de zomer van 2021 te bewonderen bij Real Madrid.

  • Camavinga speelt momenteel voor Real Madrid
  • In 2022 won hij de Champions League en Spaanse titel
  • De middenvelder brak door bij Stade Rennes
  • In 2020 debuteerde Camavinga in de Franse ploeg
  • Hij speelde in 2022 de WK-finale tegen Argentinië

Clubcarrière

Camavinga werd op 10 november 2002 geboren in het Angolese Miconje, waar zijn Congolese ouders in een vluchtelingenkamp verbleven. Op tweejarige leeftijd verhuisde het gezin naar Frankrijk. In 2013 ging de woning van de Camavinga’s in vlammen op, waardoor een groot deel van de bezittingen verloren ging. Camavinga noemde dit later als extra motivatiebron om te slagen als profvoetballer.

Stade Rennes

Camavinga beoefende op jonge leeftijd judo en voetbal. De middenvelder koos uiteindelijk voor de voetbalsport. Hij begon zijn carrière bij Drapeau-Fougères en verdiende op elfjarige leeftijd een kans in de jeugdopleiding van Stade Rennes, waar hij als net zestienjarige zijn eerste profcontract tekende. Zijn professionele debuut maakte Camavinga op 6 april 2019 in de competitiewedstrijd bij Angers SCO (3-3). Rennes won in zijn debuutseizoen meteen de Coupe de France, al had hij daar zelf geen aandeel in.

In het seizoen 2018-2019 mocht Camavinga al meermaals opdraven in de basiself van Stade Rennes. De middenvelder veroverde in het daaropvolgende seizoen een vaste basisplaats en die status stond hij ook niet meer af. Tot de zomer van 2021 mocht Camavinga 88 officiële wedstrijden opdraven voor de Franse club (twee doelpunten en vijf assists).

In duel met Frenkie de Jong tijdens Real Madrid – FC Barcelona (Pro Shots)

Real Madrid

Gedurende zijn tweede volledige seizoen viel de naam van Camavinga regelmatig bij Real Madrid. Landgenoot Zinédine Zidane raakte zeer gecharmeerd van de middenvelder. In de zomer van 2021 zwaaide Zizou af als trainer van De Koninklijke, maar desalniettemin besloot de clubleiding door te pakken. Voor een bedrag van ruim dertig miljoen euro maakte de Fransman de overstap naar de Spaanse hoofdstad. Hij maakte zijn debuut op 12 september 2021 in de competitiewedstrijd tegen Celta de Vigo (5-2 zege) en scoorde prompt.

Camavinga beleefde een debuutseizoen om van te watertanden. De middenvelder kreeg onder Carlo Ancelotti regelmatig speeltijd bij Real Madrid, dat zowel de landstitel als de Champions League veroverde. In de Champions League-finale tegen Liverpool mocht hij vijf minuten voor tijd invallen. Camavinga won vervolgens ook de Europese Supercup, het WK voor clubteams, de Copa del Rey en de Supercopa de España met de Madrilenen.

(Pro Shots)

Interlandcarrière

Camavinga debuteerde op 8 september 2020 in de nationale ploeg van Frankrijk, in de met 4-2 gewonnen Nations League-wedstrijd tegen Kroatië. Hij werd hiermee de jongste debutant sinds Maurice Gastiger in 1914. De middenvelder stond in september 2022 op vier A-interlands, maar mocht desondanks mee naar het WK. In Qatar kreeg Camavinga tweemaal speeltijd, waaronder in de verloren WK-finale tegen Argentinië (na strafschoppen).

Laatste update: 13 februari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie