WK-uitvaller Nkunku neemt het op voor Camavinga: “Dat is oneerlijk”

Foto: WK-uitvaller Nkunku neemt het op voor Camavinga: “Dat is oneerlijk”

Christopher Nkunku springt in de bres voor Eduardo Camavinga. De aanvaller van RB Leipzig raakte dinsdag op de training geblesseerd na een duel met de Real Madrid-middenvelder, waardoor eerstgenoemde zijn WK-droom uiteen zag spatten.

Sindsdien krijgt Camavinga veel hatelijke berichten via sociale media, maar zijn Franse ploegmaat Nkunku vindt dat onterecht. “Gistermiddag hebben tests uitgewezen dat ik een blessure heb en dat ik de selectie van Frankrijk moest verlaten. Ik wil niet dat Camavinga haat over zich heen krijgt. Dat is oneerlijk”, stelt de aanvaller op Twitter.

“Tijdens het WK moeten we één zijn”, aldus Nkunku, die tegen verdeeldheid pleit. “Ik ben jullie grootste fan op dit WK. Ik wil de staf en mijn ploeggenoten bedanken voor de lieve berichten. Nu ga ik me focussen op mijn herstel met het doel om een nog betere voetballer te worden.

Het is nog onduidelijk hoe lang Nkunku moet revalideren van zijn kwetsuur. Zijn plaats in de selectie van Les Bleus wordt overgenomen door Eintracht Frankfurt-aanvaller Randal Kolo Muani. Titelverdediger Frankrijk is ingedeeld in de groep met Australië, Denemarken en Tunesië.

Al Janoub Stadium

World Cup Grp. D

22 november 2022

20:00

France
Australia
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 22 november 2022 19:55.

4+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie