Christopher Nkunku

Leeftijd: 26

Het laatste nieuws over Christopher Nkunku

Christopher Nkunku is een Franse middenvelder met Congolese roots. De international van Frankrijk maakte in de zomer van 2023 de overstap van RB Leipzig naar Chelsea.

  • Nkunku speelt momenteel voor Chelsea
  • De middenvelder won twee keer de DFB-Pokal met RB Leipzig
  • Hij werd driemaal landskampioen met Paris Saint-Germain
  • Nkunku debuteerde in 2022 als Frans international

Clubcarrière

Nkunku werd op 14 november 1997 geboren in het Franse Lagny-sur-Marne, onder de rook van Parijs. De rechtsbenige aanvaller trapte zijn voetbalcarrière af bij AS Marolles. Na een tussenstap bij RCP Fontainebleau werd hij in 2010 toegevoegd aan de jeugdopleiding van Paris Saint-Germain. In de Franse hoofdstad doorliep hij vervolgens het gehele traject.

Debuut voor PSG

Op 8 december 2015 maakte Nkunku zijn officiële debuut voor Paris Saint-Germain. In de Champions League-wedstrijd tegen Shakhtar Donetsk (2-0 zege) verscheen de middenvelder na 87 minuten binnen de lijnen voor Lucas Moura. Zijn Ligue 1-debuut maakte hij op 5 maart 2016 in de doelpuntloze thuiswedstrijd tegen Montpellier. In de laatste maanden van het seizoen 2015-2016 werd er nog een handvol keer een beroep op hem gedaan.

Nkunku maakte op 7 januari 2017 zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal. In de Coupe de France-wedstrijd tegen SC Bastia droeg de middenvelder bij aan de 7-0 overwinning van PSG. Per seizoen steeg zijn aandeel qua speeltijd, maar hij slaagde er niet in om onbetwist basisspeler te worden in het Parc des Princes. Nkunku won tot de zomer van 2019 driemaal de landstitel en de Trophée des Champions League, waar de Coupe de France en de Coupe de la Ligue elk tweemaal werden veroverd.

Euforisch als Leipzig-speler (Pro Shots)

Bekersucces met Leipzig

Voor zo’n dertien miljoen euro maakte Nkunku in de zomer van 2019 de overstap naar RB Leipzig. Op 11 augustus maakte de rechtspoot zijn debuut in de DFB-Pokal tegen VfL Osnabrück, dat met 2-3 opzij werd gezet. Een week later vierde hij zijn Bundesliga-wedstrijd tegen 1. FC Union Berlin (0-4 overwinning) met zijn eerste doelpunt voor Die Roten Bullen. Zijn team verraste door de laatste vier van de Champions League te bereiken, maar uitgerekend PSG bleek in de halve finale een maatje te groot (0-3).

In 2021 bereikte Nkunku voor de eerste keer de finale van de DFB-Pokal. RB Leipzig werd afgeschminkt door Borussia Dortmund (1-4), maar revancheerde zich door de Duitse beker zowel in 2022 als 2023 te winnen. Respectievelijk SC Freiburg (na strafschoppen) en Eintracht Frankfurt (2-0) werden verslagen. Nkunku scoorde in beide finale’s voor Leipzig, waar hij in totaliteit zeventig keer doel wist te treffen in 172 officiële wedstrijden.

Als aanwinst van Chelsea (Pro Shots)

Transfer naar Chelsea

RB Leipzig realiseerde medio 2023 een transferrecord door Nkunku voor circa zestig miljoen euro te verkopen aan Chelsea. Door een knieblessure debuteerde de middenvelder pas op 19 december in de League Cup-wedstrijd tegen Newcastle United (winst na strafschoppen). Zijn eerste doelpunt voor de Londenaren maakte hij vijf dagen later bij diens Premier League-debuut tegen Wolverhampton Wanderers, dat wel aan het langste eind trok (2-1).


Interlandcarrière

Als voormalig jeugdinternational maakte Nkunku op 25 maart 2022 zijn debuut in de nationale ploeg van Frankrijk. Bondscoach Didier Deschamps liet de middenvelder 75 minuten aantreden in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Ivoorkust (2-1 overwinning). Hij werd een vertrouwd gezicht in de selectie van Les Bleus, maar moest het WK in Qatar aan zich voorbij laten gaan door een knieblessure. Frankrijk verloor zonder Nkunku de WK-finale tegen Argentinië (na strafschoppen).

Laatste update: 16 februari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie