Sterling verpest kerstfeest Chelsea

Chelsea gaat met een rotgevoel de kerst in. De Londenaren verloren zondagmiddag met 2-1 bij Wolverhampton Wanderers en dat mag vooral Raheem Sterling zich aanrekenen.

Misser met grote gevolgen tegen Wolves

In aanloop naar kerstavond werd er om twee uur Nederlandse tijd afgetrapt in het Molineux Stadium. Sterling kreeg dé kans om de ban te breken, maar de aanvaller van Chelsea besloot voor eigen succes te gaan in plaats van een meegelopen teamgenoot te bedienen. Doelman José Sá redde Wolverhampton, waar Sterling vanzelfsprekend de volle laag kreeg van zijn collega’s.

De misser van Sterling had grote consequenties. Voor rust werd er niet gescoord, maar in de 51ste minuut nam Wolverhampton Wanderers de leiding. De thuisploeg schoot fanatiek uit de startblokken voor de tweede helft en de derde mogelijkheid in zes minuten bleek raak. Een hoekschop van Pablo Sarabia werd door Mario Lemina tegen de touwen geknikt: 1-0.

Chelsea voerde de druk behoorlijk op na deze tegenvaller. Vooral invaller Christopher Nkunku had de 1-1 op zijn schoen, maar op de doellijn werd redding gebracht door Wolves-verdediger Toti Gomes. In blessuretijd maakte Matt Doherty ook nog de 2-0 voor Wolverhampton. Nkunku pikte vervolgens nog wel de aansluitingstreffer mee.

Wolverhampton komt met 22 punten op gelijke hoogte met Chelsea. De Londenaren staan als nummer tien nog wel één plekje hoger in de Premier League.

Scoreverloop: 1-0 (51′) M. Lemina, 2-0 (90′) M. Doherty, 2-1 (90′) C. Nkunku