Liverpool-talent grote inspirator voor pandoering tegen Chelsea

Foto: Liverpool-talent grote inspirator voor pandoering tegen Chelsea

Liverpool heeft Chelsea met ruime cijfers aan de kant geveegd op Anfield. De Premier League-koploper had woensdagavond geen kind aan de Londenaren. Het eindigde in 4-1, terwijl de score met gemak veel groter had kunnen uitvallen. Er stond en onverwachte uitblinker op.

20-jarige back speelt Blues overhoop op Anfield

Op papier was dit affiche natuurlijk een kraker, al ging het in werkelijkheid om een duel tussen de nummer één en tien van de competitie. Liverpool miste nog altijd sterspeler Mohamed Salah, terwijl de belangrijke backs Trent Alexander-Arnold en Andy Robertson op de bank begonnen. Ook Cody Gakpo en Ryan Gravenberch konden niet rekenen op een basisplaats, die was er voor aanvoerder Virgil van Dijk uiteraard wel. De jonge Conor Bradley, die er in stond ten koste van Alexander-Arnold, beleefde de avond van zijn leven.

Het begon halverwege de eerste helft toen hij een belangrijk aandeel had in de openingstreffer. Diogo Jota profiteerde dankbaar van het voorbereidende werk van de Noord-Ier. Bradley kwam veelvuldig mee op en zorgde zo zelf ook voor gevaar. Zes minuten voor rust kwam de bekroning nadat hij werd vrijgespeeld door Luis Díaz: 2-0. Wat een jongensdroom voor Bradley. Darwin Núñez ervaarde de eerste helft met een heel ander gevoel. De Uruguayaanse spits was een luis in de pels van de Chelsea-verdediger, maar had veel pech met de afronding. Na al een keer de paal en de lat te hebben geraakt, eiste hij vlak voor het rustsignaal een strafschop op. Ook die eindigde op de paal, waardoor hij liefst drie keer het houtwerk raakte.

Grote score

Chelsea had helemaal niets in te brengen en mocht enkel dankbaar zijn dat het nog niet tot een monsterscore was opgelopen. Manager Mauricio Pochettino greep tijdens de pauze in met een driedubbele wissel. Het had weinig effect. Bradley had nog een assist in huis, waar dit keer Dominik Szoboszlai van kon profiteren: 3-0. Hierna begon het wisselen bij Liverpool, waarbij het thuispubliek de grote uitblinker een staande ovatie gaf. Onder meer Gakpo mocht het nog laten zien in het laatste kwart van de wedstrijd.

Christopher Nkunku zette zich nog op het formulier met de 3-1, maar het slotakkoord was terecht voor de ijzersterke gastheren. Luis Díaz bepaalde de eindstand op 4-1. Het gat op nummer vijf Manchester City blijft zo vijf punten, al hebben zij nog wel een wedstrijd in te halen.

Scoreverloop: 1-0 (23′) D. Jota, 2-0 (39′) C. Bradley, 3-0 (65′) D. Szoboszlai, 3-1 (71′) C. Nkunku, 4-1 (79′) L. Díaz

Wordt Liverpool kampioen?

  • Zeker
  • Dat niet
71+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie