Nicolas Jackson

Leeftijd: 22

Het laatste nieuws over Nicolas Jackson

Nicolas Jackson is een Senegalese aanvaller van Gambiaanse afkomst. De international van Senegal maakte in de zomer van 2023 de overstap van Villarreal naar Chelsea.

  • Jackson speelt momenteel voor Chelsea
  • De aanvaller kwam eerder uit voor Mirandés en Villarreal
  • Hij debuteerde op het WK van 2022 als Senegalees international
  • Jackson werd geboren in Gambia

Clubcarrière

Jackson werd op 20 juni 2001 geboren in de Gambiaanse hoofdstad Banjul als zoon van Senegalese ouders. Op zestienjarige leeftijd verhuisde hij naar Senegal, waar zijn voetbalcarrière van start ging bij ASC Tilene. De rechtsbenige aanvaller bleek over veel potentie te beschikken. Binnen twee jaar kwam hij via Casa Sports terecht in de jeugdopleiding van het Spaanse Villarreal.

Doorbraak in Spanje

In het seizoen 2020-2021 werd Jackson uitgeleend aan Segunda División-club Mirandés. De Senegalees maakte op 18 oktober 2020 zijn debuut in het betaald voetbal tijdens de thuiswedstrijd tegen Real Mallorca (0-0). Voor eigen publiek maakte de aanvaller ook zijn eerste doelpunt tegen CD Castellón (1-1). Het bleek zijn enige doelpunt in zeventien officiële wedstrijden voor de club.

Jackson maakte op 3 oktober 2021 zijn debuut voor Villarreal, dat in eigen huis afrekende met Real Betis. Met één assist in negen wedstrijden bleef zijn aandeel in het seizoen 2021-2022 bescheiden, maar vervolgens brak de aanvaller definitief door. In 38 officiële wedstrijden produceerde hij dertien doelpunten en vijf assists. Voor Chelsea was dat voldoende aanleiding om medio 2023 een transfersom van 35 miljoen euro neer te leggen.

In het trainingstenue van Chelsea (Pro Shots)

Transfer naar Chelsea

Op Stamford Bridge tekende Jackson een contract voor acht seizoenen. De Senegalees maakte zijn debuut voor Chelsea op 13 augustus 2023 tegen Liverpool (1-1). Twaalf dagen later wist hij in de thuiswedstrijd tegen Luton Town (3-0 zege) voor het eerst te scoren namens de Londenaren.


Interlandcarrière

Jackson maakte zijn debuut voor de nationale ploeg van Senegal tijdens het WK in Qatar. Op 21 november 2022 mocht de aanvaller ruim een kwartier voor tijd invallen tegen het Nederlands elftal (0-2 nederlaag). Het bleek zijn enige aandeel tijdens het wereldkampioenschap, waar zijn team in de achtste finale werd uitgeschakeld door Engeland. Na deze eindronde werd Jackson een vertrouwde naam in de selectie.

Laatste update: 16 februari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie