City geeft spectaculaire zege uit handen

De Premier League-wedstrijd tussen Chelsea en Manchester City is uitgegroeid tot een spektakelstuk. Op Stamford Bridge stond er na negentig minuten plus blessuretijd een 4-4 stand op het scorebord.

Chelsea maakt in blessuretijd gelijk

Na een aftastende beginfase nam Manchester City in de 25ste minuut de leiding. Erling Braut Haaland werd in de vijandelijke zestien onderuit getrokken en spotte met de aloude voetbalwet door zelf achter de bal plaats te nemen: 0-1. Lang kon de titelverdediger niet genieten van de voorsprong. Doelman Ederson had nog een reactie in petto op de vrije trap van Reece James, maar werd pal daarna geklopt door een kopbal van Thiago Silva.

Het slotkwartier van de wedstrijd in Londen was absoluut niet saai te noemen. Uitgerekend voormalig City-speler Raheem Sterling zette Chelsea op voorsprong na een slippertje van Josko Gvardiol, maar pal voor rust poetsten de manschappen van manager Pep Guardiola de achterstand alweer weg. Na een slim bekeken hoekschop knikte Manuel Akanji raak: 2-2.

Tweede helft blijft boeien

In de tweede helft bleef de clash tussen Chelsea en City boeien. Het was opnieuw Haaland die al glijdend de bezoekers aan de leiding bracht met zijn tweede treffer van de wedstrijd, maar de thuisploeg bleek vertrouwen te hebben getankt in de Londense derby tegen Tottenham Hotspur eerder deze week (1-4 zege). Nicolas Jackson scoorde opnieuw voor The Blues.

In de 86ste minuut leek het verschil gemaakt te worden. Rodrí werkte de 3-4 binnen, maar wéér lukte het Chelsea om langszij te komen. In blessuretijd schoot Cole Palmer een strafschop binnen, waardoor City slechts met een minimale voorsprong op Liverpool aan kop gaat.

Scoreverloop: 0-1 (25′) E. Haaland (strafschop), 1-1 (29′) T. Silva, 2-1 (37′) R. Sterling, 2-2 (45′) M. Akanji, 2-3 (47′) E. Haaland, 3-3 (67′) N. Jackson, 3-4 (86′) Rodrí, 4-4 (90′) C. Palmer (strafschop)

Gaat Manchester City de titel prolongeren?