IJzersterk Arsenal pakt koppositie na klinkende zege op Chelsea

Arsenal heeft dinsdagavond zonder al te veel moeite van Chelsea gewonnen. Het Premier League-duel eindigde in 5-0 voor The Gunners, waardoor de club uit Noord-Londen naar de eerste plek klimt. Chelsea blijft op plek 9 staan.

Wedstrijdverslag Arsenal – Chelsea

De ploeg van Mikel Arteta begon sterk aan het duel met stadsgenoot Chelsea. Al in de vierde minuut opende de thuisploeg de score in het Emirates Stadium. Na een mooie combinatie op het middenveld eindigde de bal bij Leandro Trossard. De Belg schoof de bal door de benen van doelman Dorde Petrovic binnen.

Het sterke begin werd doorgezet. Voor rust slaagde Arsenal er in om 13 keer op goal te schieten. De laatste keer dat het Arsenal lukte om in één helft zo vaak op het doel van Chelsea te schieten, was in het seizoen 2004/05. Naarmate de rust naderde, groeide Chelsea in de wedstrijd. The Blues schoten voor rust vijf keer op doel.

Bliksemstart tweede helft

Arsenal ging er in de tweede helft net zo scherp in als voor rust. Ook nu was het al snel raak: Ben White kreeg de bal voor zijn voeten na een cornervariant. De rechtsback maakte geen fout en werkte de bal tegen de touwen. Amper vijf minuten later werd het al 3-0: Kai Havertz rondde een heerlijke steekbal van Martin Odegaard fraai af.

De marteling van Chelsea ging na de derde treffer onverminderd verder. Binnen vijf minuten zorgden weer Kai Havertz en Ben White voor de 4-0 en 5-0. Chelsea kreeg geen échte mogelijkheden om een eretreffer te maken.

Een tandeloos Chelsea verliest van een dominant Arsenal, dat eventjes van de koppositie in de Premier League kan genieten. De voorsprong op Liverpool is drie punten, maar de formatie van Klopp heeft nog een wedstrijd te spelen. Manchester City staat vier punten achter de eerste plek. The Citizens hebben zelfs nog twee duels tegoed. De titelrace blijft onverminderd spannend in Engeland.

Scoreverloop: 4. Leandro Trossard 1-0, 52. Ben White 2-0, 57. Kai Havertz 3-0, 65. Kai Havertz 4-0, 70. Ben White 5-0.