Marc Guiu

Leeftijd: 18

Het laatste nieuws over Marc Guiu

Marc Guiu is een Spaanse aanvaller van beroep. In de zomer van 2024 maakte hij de overstap van FC Barcelona naar Chelsea.

  • Guiu speelt momenteel voor Chelsea
  • In 2023 scoorde de aanvaller bij zijn debuut voor FC Barcelona
  • Hij had daar slechts 23 seconden voor nodig
  • Guiu is jeugdinternational van Spanje

Voetbalcarrière Marc Guiu

Marc Guiu Paz werd op 4 januari 2006 geboren in Granollers, op zo’n dertig kilometer van Barcelona. Zijn voetbalcarrière ging van start bij de amateurs van Sant Celoni Barca, dat ook als fanclub van FC Barcelona fungeert. Hij bleek over potentieel te beschikken en dat leidde ertoe dat de aanvaller op tienjarige leeftijd werd opgenomen in de befaamde jeugdopleiding van de Catalaanse topclub (La Masia).

Droomdebuut bij FC Barcelona

In de zomer van 2023 mocht Guiu in de oefencampagne meedraaien met FC Barcelona. Zijn officiële debuut volgde op 22 oktober van datzelfde jaar in de met 1-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Athletic Bilbao. De pas zeventienjarige aanvaller mocht na 79 minuten invallen voor Fermín López en had welgeteld 23 seconden nodig om zijn eerste doelpunt op het hoogste niveau te produceren. Met zijn historisch snelle doelpunt kroonde Guiu zich meteen tot matchwinner.

Op 25 oktober 2023 mocht Guiu ook zijn Champions League-debuut noteren. Tegen Shakhtar Donetsk (2-1) verscheen de aanvaller na 75 minuten binnen de lijnen voor João Félix. Tijdens het seizoen 2023-2024 liep diens aandeel op naar zeven wedstrijden in de hoofdmacht van FC Barcelona, met een tweede treffer als beloning. De rechtspoot speelde zijn overige wedstrijden voor het B-team (Barça Atlètic).

Marc Guiu
In het shirt van FC Barcelona (Pro Shots)

Transfer naar Chelsea

FC Barcelona ondernam in 2024 pogingen om Guiu langer op de loonlijst te plaatsen, maar slaagde daar niet in. De getalenteerde aanvaller tekende in plaats daarvan een vijfjarig contract met optiejaar bij Chelsea.


Interlandcarrière Marc Guiu

Als talent van FC Barcelona ontving Guiu uitnodigingen voor vertegenwoordigende jeugdelftallen van Spanje. Vooral in het shirt van Spanje -17 toonde de aanvaller zich waanzinnig productief: tien doelpunten in zeventien wedstrijden. In 2023 nam hij deel aan zowel het jeugd-EK als het jeugd-WK. Guiu promoveerde in maart 2024 naar de Onder 19-selectie van Spanje.

Laatste update: 2 juli 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie