Enzo Fernández

Leeftijd: 22

Het laatste nieuws over Enzo Fernández

Enzo Fernández is een Portugese middenvelder van beroep. In januari 2023 werd hij de duurste aankoop ooit van Chelsea, dat 121 miljoen euro betaalde aan Benfica.

  • Fernández speelt momenteel voor Benfica
  • In januari 2023 werd hij de op vijf na duurste speler aller tijden
  • De middenvelder speelde eerder bij River Plate en Benfica
  • Fernándes debuteerde in 2022 als international van Argentinië
  • In datzelfde jaar werd hij wereldkampioen met zijn land

Clubcarrière

Enzo Jeremías Fernández werd op 17 januari 2001 geboren in het Argentijnse San Martín, gelegen in de provincie Buenos Aires. De middenvelder begon zijn voetbalcarrière in de jeugdopleiding van Club La Recova en verdiende in 2006 een kans in de jeugdopleiding van het grote River Plate.

River Plate

Fernández debuteerde op 4 maart 2020 als profvoetballer, in de Copa Libertadores tegen LDU Quito (3-0 nederlaag). Bij River Plate had de middenvelder onder trainer Marcelo Gallardo niet meteen uitzicht op veel speeltijd en dus werd hij in augustus 2020 uitgeleend aan competitiegenoot Defensa y Justicia. Voor laatstgenoemde club kwam Fernández tot 32 officiële wedstrijden (één doelpunt).

In de zomer van 2021 sloot Fernández weer aan bij River Plate. De middenvelder werd een vaste waarde bij de Argentijnse topclub, waar hij 53 wedstrijden speelde in alle competities.

(Pro Shots)

Benfica

River Plate ontving in de zomer van 2022 een bod van circa tien miljoen voor Fernández. De club uit Buenos Aires kwam tot overeenstemming met Benfica, waar hij neerstreek na de uitschakeling in de Copa Libertadores. In zijn eerste maanden bij de Portugese topclub maakte hij veel indruk. Zo lukte het Benfica om de Champions League-groep met Paris Saint-Germain en Juventus te winnen.

Chelsea

Benfica plaatste een gelimiteerde transfersom van 121 miljoen euro in het contract van Fernández. Al na een half jaar besloot Chelsea om gebruik te maken van deze clausule. Dit leidde tot grote verontwaardiging bij Benfica, dat hem na 29 gespeelde wedstrijden nog niet kwijt wilde. Rui Costa verklaarde kort daarna: “Als voorzitter en als supporter wilde ik hem niet meer bij Benfica. Hij mocht de kleedkamer niet meer in. We proberen een team te bouwen met toegewijde spelers, en ik ga niet huilen om een speler die ons niet wil vertegenwoordigen.”

(Pro Shots)

Fernández tekende tot medio 2031 bij Chelsea. Met zijn prijskaartje werd hij de op vijf na duurste voetballer aller tijden. De Londense club ging in januari 2023 sowieso behoorlijk tekeer op de transfermarkt, maar dat leidde niet tot verbetering binnen de lijnen: een twaalfde plaats op de ranglijst. Fernández speelde in zijn eerste half jaar 22 wedstrijden voor Chelsea, waarin hij twee assists produceerde.


Interlandcarrière

Fernández debuteerde op 23 september 2022 in de oefeninterland van Argentinië tegen Honduras (3-0 zege) als A-international. De middenvelder bleek het niveau aan te kunnen, waardoor hij tijdens het WK in Qatar zelfs een basisplaats afdwong. In de na strafschoppen gewonnen WK-finale tegen Frankrijk speelde Fernández de volle 120 minuten.

Laatste update: 8 juni 2023

In duel met Frenkie de Jong (Pro Shots)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie