Chelsea start doelpuntenmachine en plaatst zich makkelijk voor bekerfinale op Wembley

Het liep dinsdagavond als een trein bij Chelsea. De return van de halve finale in de League Cup tegen Middlesbrough werd op overtuigende wijze gewonnen. Het werd 6-1 op Stamford Bridge.

Noni Madueke pikte als invaller zijn doelpuntje mee

Middlesbrough versloeg Chelsea nog met 1-0 twee weken geleden, maar de Londense club herstelde zich snel van die nederlaag in de heenwedstrijd. Hierbij kreeg Chelsea hulp van Jonny Howson, want na een kwartier zorgde hij met een eigen doelpunt voor de 1-0. De middenvelder van de bezoekers probeerde te voorkomen dat Armando Broja scoorde, maar eindigde uiteindelijk zelf met de bal in het doel.

Hiermee begon Chelsea zoals gehoopt, en na bijna een half uur verdubbelde Enzo Fernández de voorsprong, wat het startsein was voor een uiterst productief kwartier. Negen minuten voor rust zorgde Axel Disasi voor het derde doelpunt van Chelsea, en in de 42ste minuut bracht Cole Palmer de score zelfs op 4-0. Het was al het twaalfde doelpunt van het seizoen voor de middenvelder.

Voor Middlesbrough, met Rav van den Berg in de basis en Anfernee Dijksteel die aan het begin van de tweede helft werd ingebracht, was het na de rust een uitdaging om de schade te beperken. Bij de thuisploeg kwam Noni Madueke nog als invaller in het veld, en nadat Palmer in de 77ste minuut het vijfde doelpunt voor zijn rekening had genomen, tekende de oud-PSV’er uiteindelijk voor de zesde van de avond.

Voor de eer

In de slotfase zorgde Morgan Rogers voor eerherstel namens Middlesbrough, waarmee de eindstand op 6-1 werd bepaald. Dankzij deze overtuigende overwinning heeft Chelsea zich als eerste team verzekerd van een plek in de League Cup-finale die op Wembley wordt gespeeld. De tegenstander in de finale zal Fulham of Liverpool zijn. De heenwedstrijd werd door Liverpool met 2-1 gewonnen op Anfield. Gakpo scoorde toen de winnende treffer. Op 24 januari zullen beide teams opnieuw tegenover elkaar staan in de return op Craven Cottage.