Real morst, maar blijft Atlético voor

Real Madrid heeft het seizoen met een hele kleine glimlach afgesloten. Ondanks het 1-1 gelijkspel tegen Athletic Bilbao lukte het de sterrenformatie van Carlo Ancelotti om Atlético Madrid voor te blijven in LaLiga.

Benzema neemt afscheid met doelpunt

De wedstrijd stond deels in het teken van Karim Benzema. De Franse aanvaller kondigde eerder op de dag zijn afscheid aan bij Real Madrid, waar hij sinds 2009 op de loonlijst staat. Tegen Athletic Bilbao begon hij zodoende voor het laatst in de basis bij De Koninklijke.

Benzema zag teamgenoten Vinícius Júnior en Rodrygo kansen creëren in de eerste helft, maar het Braziliaanse duo stuitte op doelman Unai Simon. Aan de andere kant kreeg Bilbao dé kans om de score te openen. Na een handsbal van Toni Kroos mocht Mikel Vesga aanleggen vanaf de penaltystip, maar doelman Thibaut Courtois bracht redding.

Na ruim zeventig minuten mocht ook Real Madrid aanleggen vanaf de penaltystip. Benzema nam in zijn afscheidswedstrijd plaats achter de bal en maakte geen fout: 1-1. Zijn gelijkmaker bleek uiteindelijk voldoende om plek twee over de streep te trekken.

Atlético geeft plek twee uit handen

Door het puntenverlies van Real Madrid kreeg Atlético Madrid een opgelegde kans om plek twee af te pakken. Het elftal van Diego Simeone verspeelde na de rode kaart van Axel Witsel echter de winst bij Villarreal: 2-2.

Atlético beleefde een valse start in de laatste speelronde door toedoen van Nicolas Jackson, die Villarreal op voorsprong zette. Een dubbelslag van Ángel Correa bezorgde de Madrilenen een ommekeer, maar Jorge Pascual bezorgde de thuisclub alsnog een punt. Duur puntenverlies dus voor Atlético.

Wint Man City de CL-finale tegen Inter met 2-0?