‘Vitesse valt mogelijk in Midden-Oosterse handen’

Foto: ‘Vitesse valt mogelijk in Midden-Oosterse handen’

Met Vitesse gaat het nog steeds niet zo goed. Dat wekt interesse van investeerders, met name uit het Midden-Oosten. Zij zouden de club willen redden van ondergang, schrijft De Gelderlander. Met een schuld van negentien miljoen euro en een gebrek aan lokale of nationale steun lijkt het erop dat buitenlandse investeringen de enige optie zijn om Vitesse te redden.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Valt Vitesse in Saudi-Arabische handen?

De huidige eigenaar, de Russische zakenman Valeri Oyf, heeft nog steeds controle over de aandelen van de club. Om de weg vrij te maken voor nieuwe investeerders, moeten deze aandelen worden overgedragen aan de stichting Vitesse Voor Altijd. Echter, een zakenman genaamd Coley Parry heeft de macht om dit plan te blokkeren en lijkt bereid te zijn om hiermee in te stemmen onder de voorwaarde dat hij zeggenschap krijgt over de nieuwe investeerders. Parry ziet kansen in investeringen uit het Midden-Oosten om zijn geld terug te krijgen.

Dit is een delicate situatie waarin verschillende partijen betrokken zijn en waarin bovendien de toekomst van Vitesse op het spel staat. De uitkomst zal waarschijnlijk afhangen van onderhandelingen tussen de huidige en potentiële investeerders, evenals de beslissingen van individuen zoals Coley Parry.

Het blijft onduidelijk welke partijen uit het Midden-Oosten de ontwikkelingen rondom Vitesse nauwlettend volgen en welke plannen ze mogelijk hebben voor de noodlijdende club. Wat wel zeker is, is dat de licentiecommissie van de KNVB op 17 mei bijeenkomt om een oordeel te vellen over de toekomst van Vitesse.

Zou Vitesse dit moeten overwegen?

  • Ja, waarom niet?
  • Ik zou het niet doen.
311+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie